Kurumsal kimliği güçlendirmede rekreasyonel etkinliklerin önemi: bir sanayi kuruluşundan örnek
The importance of recreational activities in order to reinforce organizational identity: sample of a industry organization
  1. Tez No: 192570
  2. Yazar: EMİN ÖZTOP
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. NEFİSE BULGU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Rekreasyon, Etkinlik, Kurumsal Kimlik, Kurumsal Kültür, Recreation, Activity, Organizational Identity, Organizational Culture
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Spor Bilimleri ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Öztop E. , Kurumsal Kimliği Güçlendirmede Rekreasyonel EtkinliklerinÖnemi: Bir Sanayi Kuruluşundan Örnek, Hacettepe Üniversitesi SağlıkBilimleri Enstitüsü Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Lisans Tezi, Ankara,2006. Bu araştırmanın amacı, rekreasyonel etkinliklerin, kurum çalışanlarınınkurumsal kimliklerini güçlendirmedeki önemini ortaya koymaktır. Araştırmada;?amaçlı örneklem? yöntemine göre; Denizli Ticaret Odası'na bağlı en az 50 işçiçalıştıran bir kuruluşun çalışanları örneklem grubu olarak alınmıştır. Bünyesinde 406kişi çalıştıran Uğurlu Otocam Pazarlama Ticaret Anonim Şirketinden gönüllülükesasına dayanarak iki odak grup oluşturulmuştur. Araştırmada not alma ve bilgiformu veri toplama aracı olarak kullanılmıştır. Toplama araçlarına ses ve görüntükaydeden kamera kayıt cihazı da eklenmiştir. Veriler içerik analizi yöntemiyledeğerlendirilmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, kurum içindeçalışanlara yapılan etkinlikler çalışanlar arasında olumlu iletişim sağlamaktadır.Etkinlikler, çalışanlar ve yöneticiler arasında olumlu iletişimi sağlamaktadır.Etkinlikler, kurum içinde grup dayanışması sağlamakta ve çalışanların kurumunkültürünü benimsemesinde katkısı olmaktadır.
Özet (Çeviri)
Öztop E. , The Importance Of Recreational Activities in order to ReinforceOrganizational Identity: Sample Of A Industry Organization, HacettepeUniversity Health Sciences Institute Sport Science And Technology MasterThesis, Ankara, 2006. The purpose of this study was to examine the importance ofrecreational activities to reinforce organizational identity of organization workers. Inthis study; according to ?purposeful sampling? method; workers of an organizationthat is under Denizli Trade Chamber and employing at least 50 workers were takenas sample group. Two focus groups were created on the strength of voluntarinessprinciple from Uğurlu Auto Glass Marketing Trade Incorporated Companyemploying 406 people. In this study data was collected by taking notes andinformation form. Camera record device that records voice and image was added tocollection devices. Data were evaluated with the content analyses method. Accordingto the results of the study, activities that were applied to the workers provide positivecommunications between workers. Activities provide positive communicationsbetween workers and managers. Activities provide group cooperation in theorganization and contribute workers to adopt organization culture.