Türkiye erkekler hentbol süper lig'inde oynayan hentbol oyuncularının cinsel yaşam ve alışkanlıkları ile ilgili bir çalışma
A research of the sexual lifes and habits of the athletes who play in the turkish men handball leauge
- Tez No: 193097
- Danışmanlar: DOÇ.DR. İLKER YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Spor, Sports
- Anahtar Kelimeler: Cinsellik, Cinsel yaşam, Cinsellik ve Spor, SeksFizyolojisi, Sporcuların Cinsel yaşam ve Alışkanlıkları, Sexuality, Sexual Life, Sexuality and Sports, Sex Physiology, Sportmen?s Sexuality and Habits
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziTÜRKİYE ERKEKLER HENTBOL SÜPER LİG'İNDE OYNAYANHENTBOL OYUNCULARININ CİNSEL YAŞAM VE ALIŞKANLIKLARIİLE İLGİLİ BİR ARAŞTIRMAFERHAT TEKEŞSağlık Bilimleri EnstitüsüBeden Eğitimi ve Spor Anabilim DalıDanışman: Doç. Dr. İlker YILMAZ2006Bu araştırmanın amacı, Türkiye Erkekler Hentbol Süper Lig'inde oynayansporcuların cinsel yaşam ve alışkanlıklarını, aynı zamanda sporcuların cinsellik vesporun birbirine etkisi üzerine sahip oldukları bilgi düzeyini ortaya koymaktır.Araştırma, tarama modelinde yapılmıştır. Araştırmanın evrenini TürkiyeErkekler Hentbol Süper Lig'inde oynayan sporcular oluşturmaktadır. Verilerinanalizinde frekans dağılımı, yüzdelerden ve anova testlerinden yararlanılmıştır.Araştırma giriş, materyal ve yöntem, bulgular, tartışma ve sonuç olmaküzere dört bölümden oluşmaktadır. Araştırmanın giriş bölümünde kuramsalbilgilere yer verilmiştir. Materyal ve yöntem bölümünde araştırmanıngerçekleşmesinde yapılan çalışmaların açıklanmasına ilişkin bilgiler yer verilmiş,elde edilen veriler ise bulgular bölümünde toplanmıştır. Tartışma ve sonuçbölümünde ise, araştırmada elde edilen bulgular ışığında tartışma ortaya konmuş vekişisel bir sonuç çıkarılmıştır.Araştırmanın sonucunda sporcuların, cinsellik hakkında çok fazla bilgisahibi olmadıkları, cinsellik ve spor arasında ciddi bir ilişki kurduklarını ortayakoyan bulgular elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster of Science ThesisA RESEARCH OF THE SEXUAL LIFES AND HABITS OF THE ATHLETESWHO PLAY IN THE TURKISH MEN HANDBALL LEAUGEFERHAT TEKEŞAnadolu UniversityInstitute of Health SciencesPhysical Education Majore BranchSupervisor: Doç. Dr. İlker YILMAZ2006The aim of this research is to reveal the sexual lives and habits of thesportsmen who play in the Turkish men handball league and what they know aboutsexuality and sports and influence of them on each other.The research has been designed in a descriptive model. The population ofthis research consists of the sportsmen who play in Turkish men super handballleague.The research consists of four parts which are titled as“Introduction”,“TheMaterials and Method”,“The Findings”,“The Discussion? and The Result”. Thetheoretical information has been discussed in the introductory part. In the materialand method part same explanatory information is being discussed about the workthat is done for the development of the research and the data that is derived fromthis is being brought in to light with the help of the findings which are derived fromthe research and personal result is being appeared.The result of the research the findings show that sportsmen are carefulabout their sexual lifes and habits and they find a significant relation betweensexuality and sports.