İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün toplam kalite yönetimi'ne geçiş sürecinde personelin yaklaşımının belirlenmesi
Istanbul Youth and Spor Management's employees react the new system of total quality management
  1. Tez No: 193584
  2. Yazar: AYTEKİN ALPULLU
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MEHMET YORULMAZLAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Total Quality Management, Istanbul Youth and Sport Nation Management, Quality Management System, ISO 9001-2000, Quality Control
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 167
Özet
ÖZETÇalışmamızda, stanbul Gençlik ve Spor l Müdürlüğünde çalışan personelin ToplamKalite Yönetimine geçiş çalışmalarının Kurum personeli üzerinde bıraktığı etkileriniaraştırmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Toplam Kalite Yönetimi uzmanlarıncahazırlanan ve okullarda uygulanan Toplam Kalite Yönetimi'ne ilişkin kırk bir sorulu anketformu Gençlik ve Spor l Müdürlüğü'ne uyarlanarak çalışan personele uygulanmıştır. Okulyerine kurum denmiştir. Seksen dokuz erkek, yirmi bir bayan toplam yüz on kurum çalışanınaToplam Kalite Yönetimine etki edecek olan faktörler 4 ana başlık altında toplanmış ve bunagöre hazırlanan anket uygulanmıştır. Bu ana başlıklar;1.Liderlik2.Çalışanların geliştirilmesi ve katılımı3. Tedarikçilerle ilişkiler4. Müşteri odaklı organizasyon'dur.Kurumda çalışan personelin kişisel özelliklerine göre cinsiyetleri, yaş grupları,kurumda çalışma süreleri, görev unvanları ve eğitim seviyeleri açısından kurumlarındauygulanan toplam kalite uygulamasına bakış açılarında farklılıklar araştırılmıştır.Toplam Kalite Yönetimi bakışları arasındaki farklılıkları ortaya koyabilmek içinuygulanan anketin sonuçlarını bilgisayar yardımıyla değerlendirme yapılmıştır.Araştırmamızın sonucuna göre; kurum personelinin cinsiyetleri, yaş grupları, kurumdaçalışma süreleri, kurumdaki görevleri ve eğitim düzeyleri ile kurumlarında uygulanan toplamkalite yönetimine bakışlarında farklılıklar bulunmuştur.Anahtar Kelime: Toplam Kalite Yönetimi, stanbul Gençlik ve Spor l Müdürlüğü, KaliteYönetim Sistemi, ISO 9001-2000, Kalite Denetimi
Özet (Çeviri)
SUMMARYSTANBUL YOUTH AND SPORT MANAGEMENT?S EMPLOYEESREACT THE NEW SYSTEM OF TOTAL QUALITY MANAGEMENTThe research is about, how the stanbul Youth and Sport Management?s employeesreact the new system of Total Qualıty Management. The fourty-one questıonare survey usedon employees whose work in stanbul Youth and Sport Management. Results show that,employees said an institution not a school. On survey, used eighty-nine male and twenty-onefemale of total one hundred and ten employees and four factors of Total Qualıty Managementeffects the employees. These four factors are:1. Leadership2. Develop of employee?s work and join their work3. Relationship with the organizations who work together4. Customers come first in the organizationResearch made on institution personnel?s age groups, time of works, level ofeducations how effects their view of Total Quality ManagementComputer system used for survey results to show the view of differences on TotalQuality Management.In conclusion, the institution personnel?s age groups, genders, time of works, level ofeducations, and their duties made diferences on the way of look at the new system of TotalQuality System.