İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde çalışan personelin iş tatmin düzeyinin belirlenmesi
Determination of staff job satisfaction levels of istanbul Provincial Directorate of Youth Services and Sports İstanbul University
  1. Tez No: 433278
  2. Yazar: BUŞRA BAŞBUĞA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SELÇUK BORA ÇAVUŞOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Beceri, İş Tatmini ve Problem Çözme, Social skills level, job satisfaction and problem solving skills
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Spor Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Spor Yönetim Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Spor, günümüzde ülkeler arasında, ekonomik kültürel ve siyasi alanlarda önemli bir rekabet alanı haline gelmiştir. Bu rekabet bir taraftan ülkeleri ve vatandaşları kaynaştırmaya, tanıştırmaya ve dostluğa yöneltirken, diğer taraftan insanlar ve ülkeler arasında çekişmelere, rekabetlere sebebiyet vermiştir. Bu durum sporun önemini ortaya koymaktadır. İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde çalışan personellerin ülkemiz sporunun gelişmesinde ve spor dünyasını yönlendirmesinde büyük rolleri vardır. İl Müdürlüğünde çalışan personelin bu sorumluluğu yerine getirebilmesinde, icra ettiği görevden tatmin duymaları gerekmektedir. Çalışan personelin işinde verimli olabilmesi içinde kendisinde bulunması gereken bir takım özellikler olması gerekir. Bu özelliklerinin başında da sosyal beceri düzeyleriyle problem çözme becerileri gelmektedir. Araştırma İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Çalışanların mevcut durumda Sosyal Beceri Düzeyi, İş Tatmini ve Problem Çözme Becerilerini Tespit etmeye yöneliktir. Bu çalışma ile İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde çalışan personellerin mevcut durumlarını ortaya koyarak yapılması gerekenler konusunda yetkililere katkı sağlamayı umuyorum.
Özet (Çeviri)
Sports have become an important competitive field in economic, cultural and political areas among countries.This rivalry has created friendships among the citizens of countries while on the other hand it has resulted in conflict and competition between people and countries. Istanbul Provincial Youth Services and Sports staff have and important role in the management and orientation of sports world in our country. The employees of the Provincial Directorate need to have the satisfaction of duty they perform in fulfilling this responsibility. To be efficient during the work, the personnel should also need to have a number of features to be included in itself.One of the most important of those features is problem solving skill at the social ability level. The research intends to identify the social skills level, job satisfaction and problem solving skills of the staff working in the Istanbul Provincial Directorate of Youth Services and Sports center. I aim at contributing to the authorities in implementing the needed changes by putting out the current status of the staff woring in the Istanbul Provincial Directorate of Youth Services and Sports.