Avrupa birliği ülkelerindeki ödeme kuruluşlarının kurumsal yapısı ve Türkiye için öneriler
Institutional structure of the paying agencies in the european union and some recommendations for Turkey
  1. Tez No: 196470
  2. Yazar: GÜHER KAŞIKCI
  3. Danışmanlar: PROF.DR. GÜLCAN ERAKTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa Birliği, Ödeme Kurumu, Türkiye'nin Uyumui
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziAVRUPA B RL Ğ ÜLKELER NDEK ÖDEME KURULUŞLARININ KURUMSALYAPISI VE TÜRK YE Ç N ÖNER LERGüher KAŞIKCIAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüTarım Ekonomisi Anabilim DalıDanışman: Prof. Dr. Gülcan ERAKTANBu araştırmada, Avrupa Birliği üyesi 25 ülkede kurulmuş olan ödeme kuruluşlarınınyapısının ve işleyişinin incelenmesi ve Türkiye'de kurulacak ödemekuruluşu/kuruluşları açısından dikkate alınması gerekli hususları ortaya koymakamaçlanmıştır. Bu amaca yönelik olarak, ödeme kuruluşu ile ilgili temel tüzükler,ödeme kuruluşlarının görevleri, yaptıkları ödemeler, kurulma aşamaları, akreditasyonşartları, birimleri ve ödeme kurumları ile beraber çalışan kuruluşlar incelenmiştir. Üyeülkelerin ödeme kuruluşlarının çalışmaları ve sorunları anket yoluyla ortayakonulmuştur. Bununla birlikte, Türkiye'de ödeme kurumu kurulmasına yönelikyürütülen çalışmalara ve bu amaçla hazırlanan belgelere başvurulmuştur. Türkiye'dekiçalışmalar için üye ülkelerin önerilerinin dikkate alınması gerektiği ortaya konulmuştur.2007, 106 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisINSTITUTIONAL STRUCTURE OF THE PAYING AGENCIES IN THE EUROPEANUNION AND SOME RECOMMENDATIONS FOR TURKEYGüher KAŞIKCIAnkara UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of Agricultural EconomySupervisor: Prof. Dr. Gülcan ERAKTANThis study aims to analyzing the structure and mechanism of paying agencies established in25 European Union member countries and bringing up the matters that should be taken intoconsideration regarding the paying agency or agencies to be established in Turkey. In linewith this purpose, basic regulations regarding the paying agency, the duties payments of thepaying agency, establishment stages, accreditation terms, units of the paying agency and theorganizations that cooperated with the paying agencies have been studied. Member countries?operations and problems were put forward through questionnaire. In addition to this,documentations and studies being carried out for the purpose of establishing paying agenciesin Turkey have been approached. Member countries? recommendations must take intoconsideration for studies in Turkey.2007, 106 pagesKey Words : European Union, Paying Agency, Adoptation of Turkeyii