İkinci mertebeden diferensiyel denklemler için salınım teorisi
Oscillation theory for second order differential equations
- Tez No: 197311
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. PAKİZE TEMTEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Salınım, Salınımsızlık, Salınımlı Çözümler, Salınımsız Çözümler, Diferensiyel Denklemler, Oscillation, Nonoscillation, Oscillating Solutions, NonoscillationSolutions, Differential Equations
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 48
Özet
Bu çalışmada, ikinci basamaktan lineer ve lineer olmayan differensiyel denklemlerinsalınımlı olup olmadıklarını garanti eden yeter koşullar incelenmektedir.Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde ön bilgilere yer verilmiştir.kinci bölümde, amaca yönelik temel kavramlar verilmektedir.Üçüncü bölümde, ikinci mertebeden lineer ve lineer olmayan diferensiyel denklemlerinçözümlerine ilişkin bazı salınım ve salınımsızlık kriterleri incelenmiş ve irdelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this work, it is studied the sufficient conditions to guarentee the oscillation andnonoscilliation of the linear and nonlinear differential equations of the second order.This work consists of three chapters. The first chapter is devoted to the preliminaries.In the second chapter, it is given the basic conceptIn the third chapter, some oscillation and nonoscillation criteria related to the solutionsof second order linear and nonlinear differential equations, were examined.