Gömülü sistemlerle bir kontrol sistemi tasarımı
A control system design by using embedded systems
- Tez No: 197371
- Danışmanlar: PROF. DR. BAHAR KARAOĞLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Gömülü sistemler, gömülü yazılım, 8051, ısıtıcı kontrolü, Embedded systems, embedded software, 8051, heating control
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Bilgisayar Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
ÖZETGÖMÜLÜ SİSTEMLERLE BİR KONTROL SİSTEMİ TASARIMIOKYAY, TülinYüksek Lisans Tezi, Uluslararası Bilgisayar Anabilim DalıTez Yöneticisi: Prof. Dr. Bahar KARAOĞLANAğustos 2006, 103 sayfaGünümüzde televizyonlardan cep telefonlarına kadar neredeyse bütün elektronikcihazlar gömülü sistemlerle kontrol edilmektedir. Gömülü sistemlerin bir çoğunun içindebinlerce ve hatta bazı durumlarda milyonlarca satırdan oluşan karmaşık bilgisayar programlarıçalışır. Ancak bu programların geliştirilmesi için kullanılan teknikler ve araçlar, genel amaçlıbilgisayarlar için kullanılanlara göre bazı noktalarda farklılıklar gösterir. Bu tezde, bufarklılıklar vurgulanarak, gömülü sistemler ile bir denetim mekanizması tasarlanmış veyazılımı gerçeklenmiştir. Gerçeklenen tasarım, kalorifer sisteminin otomatik denetlenmesindesınanmıştır. Tasarımda gerçeklenen yazılımın daha sonra farklı cihazlara da kolaylıklauygulanabilmesi amacıyla, modüler, esnek ve anlaşılabilir olmasına dikkat edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTA CONTROL SYSTEM DESIGN BY USING EMBEDDED SYSTEMSOKYAY, TülinMSc, International Computer InstituteSupervisor: Asoc. Prof. Dr. Bahar KARAOĞLANAugust 2006, 103 pagesIn today?s world, from TV sets to cellular phones, almost every electronic device iscontrolled by an embedded system. Most of embedded systems contain thousands or in somecases millions of lines of code. However the techniques used to develop those software, havedifferences from generic programming at some points. Emphasizing these differences, acontrol system is designed and implemented by using embedded systems. The implementeddesign is used in the control of a heating system. To be able to port the designed system todifferent platforms easily, modularity, readability and flexibility are considered in thedevelopment of the source code.