Botrland C++builder ve TCP/IP ile gerçek zamanlı kamera görüntü aktarımı
The real time camera image transfer with borland C++builder and TCP/IP
  1. Tez No: 197465
  2. Yazar: KADİR AKTEPE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞABAN ERGÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Windows API, USB, TCP/IP, JPEG, Görüntü Aktarımı.III, Windows API, USB, TCP/IP, JPEG, Image Transfer.IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Bu çalışmada USB web kamerada elde edilen görüntünün server olarakkullanılan bir PC' ye aktarımı sağlanmış; istenilmesi halinde uzak nokta olaraktanımlayabileceğimiz client konumunda bulunan bilgisayarda da aynı görüntününelde edilerek izlenmesi sağlanmıştır.Çalışma esnasında hızı ve esnekliği göz önünde bulundurularak Borland C++Builder yazılım geliştirme aracı olarak kullanılmıştır. Yine uygulama kolaylığısağlayan Windows API' larından da faydalanılmıştır. Programlama esnasındailetişim hızını artırmak için JPEG resim sıkıştırma formatı kullanılmıştır. Server ileclient arasındaki haberleşme TCP/IP protokolü kullanılarak sağlanmıştır.Tez çalışmasında ilk olarak bir server uygulaması geliştirilmiş, bu server ileUSB webcam' dan gerçek zamanlı görüntü elde edilmiştir. kinci aşamada ise birclient uygulaması geliştirilmiş ve bu uygulama ile de ağ veya internet ortamıkullanılarak TCP/IP ile server' da elde edilen görüntüye erişim sağlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study an image, obtained by an USB camera, transferred to a PC whichis used as a server; if intended this image can be watched in a computer that isdefined as client which is located at a long distance.During the programming stage; because of the speedily and ability for variousapplication of Borland C++ Builder software had been used. At the same timeWindows APIs are also used. In the programming, JPEG picture zipping format isused for the communication speed. TCP/IP Protocol is used between the server andclient in order to supply the communication.In the study of Thesis the application of server was improved firstly, with thisserver a real time image has been obtained. In the second stage a client applicationhas been improved; and also in this application with the usage of internet backbonethere has been an access supplied through the image which is obtained by TCP/IPProtocol.