İlköğretim fen bilgisi öğretmen adaylarının fen bilgisi alanına karşı tutumlarındaki değişimin tesbiti
Determining the change in the attitude of teacher candidates in primary education towards the field of sciences
  1. Tez No: 197606
  2. Yazar: MEHMET KAZIM DEMİR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZEYNEL BOYNUKARA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Tutum, Tutum değişimi, Fen bilgisi öğretmen adayı, Attitude, Change of attitude, Sciences teacher candidate
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
Bu çalışma beş bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, yapılan çalışmanın içeriği hakkında bazı bilgilerverilmiştir. Konunun önemi belirtilmiştir. Eğitimin tanımı, gelişimi ve önemi,niteliği, ülkemizde eğitimin gelişimi, ülkemizde öğretmen yetiştirme, eğitimdeöğretmenin rolü, öğretmen yeterliklerinin meslekteki başarı ile ilişkisi, öğretmendebulunması gereken nitelikler ve öğretmen yetiştirme yeterlikleri, fen bilgisi dersleriiçin öğretmende bulunması gereken nitelikler ve fen bilgisi öğretmen becerilerikonuları araştırılmıştır.kinci bölümde, tutumla ilgili yapılan çalışmalar araştırılmıştır.Üçüncü bölümde, tutumla ilgili üniversite öğrencilerine anketuygulanmıştır.Dördüncü bölümde, uygulanan anketin sonuçları değerlendirilmiştir.Beşinci bölümde, bulgular tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study consists of five chapters.In the first chapter, an introductory knowledge was given about the contentof the study, and the importance of the subject was emphasized. A number of topicsranging from the importance, the development and the introduction of education, itsdevelopment in Turkey, teacher training in Turkey, the role of teachers in education,the relation of teacher?s qualification with the success in the profession,qualifications required for a teacher, teacher training proficiencies, qualities to befound for the teaching of sciences to the skills of teacher of science have beenresearched.The second chapter deals with the studies conducted on attitudes.In the third chapter, a questionnaire was applied to the university studentsabut attitudes.In the fourth chapter, the results of the questionnaire were evaluated.In the fifty chapter, finding were discussed.