E-posta metinleri üzerinde içerik taraması yapan bir uygulama geliştirilmesi
Developing an application that makes content-scanning on e-mail texts
  1. Tez No: 197872
  2. Yazar: HAKAN GÜLDAL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. ERDEM UÇAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: POP3, Internet Protokolleri, Bilgi Erişim Sistemleri, VeriErişim Sistemleri, POP3, Protocols, Information Retrieval, Data RetrievalYear:2005Page:58
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
Bu çalışmanın amacı, uzak posta sunucusuna bağlanıp POP3 protokolünükullanarak, bir kullanıcının hesabına gelen postalar üzerinde, belirlediği bir sorgu ifadesiniuygulayıp, sorguya uyanlar ve uymayanlar olarak ayıran ve bunu kullanıcıya bildirenistemci bir uygulamanın geliştirilmesidir.Çalışma, temel olarak iki ana parçadan oluşmaktadır. Birincisi, herhangi bir POP3sunucusuyla iletişim kuran bir istemci ağ uygulaması olmasıdır. Bu amaçla, Internetprotokollerinin ve standartlarının yapısı, çalışma biçimleri, geliştirilme süreçleriincelenmiş, POP3 protokolü üzerinde detaylı bir şekilde durulmuştur. İkincisi ise, anahtarkelime tabanlı mantıksal sorgulara dayalı bir arama mekanizması kullanıldığından çalışma,küçük bir ?Bilgi Erişim? uygulamasına giriş olarak da değerlendirilebilir. Bu amaçla,bilgisayar bilimlerinin bu alanı üzerinde de çalışma yapılıp uygulamasıgerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to develop a client application that connects a remote mailserver using the POP3 protocol, executes a query term which described by the user in theincoming mails of mailbox, classifies these mails as ?match to query? or ?not match toquery? and notifies the user about these query results.The study is comprises two parts, the part is client a network application whichenables communication with any POP3 server. For this purpose, the Internet protocols andtheir standarts structures, their working conditions and improvement processes have beeninvestigated the POP3 protocol has been analyzed in detail.The second part of the study is evaluated as an introduction to the ?InformationRetrieval? because of using the searhing mechanism which is supported by keyword-basedlogical queries. Therefore, this field of computer sciences has also been studied and itsapplication has been realized.