Design of a transtelephonic ECG and thermometer device using the mobile phone
Cep telefonu kullanarak transtelefonik EKG ve sıcaklık ölçümü yapabilen bir cihaz tasarımı
  1. Tez No: 198800
  2. Yazar: YÜKSEL YAZICI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖZCAN GÜLÇÜR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tıbbi Biyoloji, Medical Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Teletıp, teleiletimli EKG, GPES, GSM, Telemedicine, transtelephonic ECG, GPES, GSM
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Boğaziçi Üniversitesi
  10. Enstitü: Biyo-Medikal Mühendislik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyomedikal Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu projenin temel amacı kişisel sağlık ve acil durumlar için gerekli gözetleme ihtiyacına düşük maliyetli etkin ve verimli çözüm sunabilecek ortak bir teletıp platformu gerçekleştirmektir,Kalp hastalarının her an bulunduklari yerden gözlenmeleri ve ambulans servisleri gibi kritik uzaktan algılama (servis öncesi) ihtiyaçlarmıkarşılayabilecek ürünlerdir. Yukarında sözü geçen ve gelişme potasiyeli olan bu uygulama alanlarına çözüm sunabilecek GPES destekli cep telefonlar ile uyumlu çalışabilen taşınabilir bir data toplama aygıtından oluşan yükle/gönder (gerçek zamanda) şeklinde çalışan bir mobil ünite ve edinilen bilginin alınıp saklanabileceği ve daha sonrada sergilenebileceği bir merkez istasyon sistemi tasarlanmıştır,Sistem başlangıçta iki temel biyolojik sinyalin (1 kanallı EKG ve Vücut Sıcaklığı) iletilebilmesi üzerine kurulmuştur ve diğer biyolojik algılayıcılar ile de uyumlu çalışabilme özelliğine sahiptir.Tasarım iki bölümden oluşmaktadır. Tek kanallı EKG ve evresel devreler, güç birimi, PIC Mikrodenetleyici, TCP/IP yongası ve 512kbit EEPEOM'un bulunduğu dijital kısım ve ek olarak 0,5°C çözünürlüklü vucut sıcaklığını algılayacak olan entegrenin bulunduğu donanım kısmıdır, iletim, GPES servis ağı üzerinden datanm internette belli bir IP adresine gönde-rilmesi şeklinde olmaktadır, Yazlm kısmında ise Access sunucu ve Web sunucusunun bulunduğu özel olarak tahsis edilmiş bir PC bulunmaktadır, Hasta bilgilerinin saklandi MS Access sunucu ve bu bilgilerin sergilenip her yerden ulaşımını sağlayacak bir Web Sitesi hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The need of effective and low cost personal and emergency monitoring tele-medicine solutions are the main concern of this project, The patients who have heart diseases, ambulances are common examples of possible emergency cases, while critical care telemetry and telemedicine personal follow-ups are important issues of telemon-itoring, In order to support the above different growing application fields we created a combined store and forward(nearly real-time) facility that consists of a base unit and a telemedicine(mobile) unit using a commercial mobile phone and an external lit-tle capture card, Essentially this will allow the transmission of two vital biosignals (3 lead ECG, Body Temperature), This system can also be portable to other sensor applications,This design consist of a two part, the hardware which is compose of three lead ECG and its peripheral circuits, power units and digital part which consists of PIC Microcontorller, TCP/IP chip and 512Kb EEPROM, Beside the ECG circuit a ther-mometer IC is used in 0.5°C resolution to measure body temperature,Transmission is performed through GPES service network and the data is sent to certain IP address on internet using the commercial mobile phone, The software side which is provided by a PC assigned to Access server and Web Server, The data which are sent by pa-tient remotely are stored in Access server and Web Page was designed to demonstrate and make it accessible from everywhere, This part of the project probably would be launched in patient observation center (hospital, specialized clinics ete),