Analysis of the narrative constructed around products: A case study on Tupperware products
Ürünlerin etrafında oluşturulan anlatının analizi: Tupperware ürünleri üzerine bir araştırma
- Tez No: 199196
- Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. FİGEN IŞIK TÜNERİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Anlatı, Anlatı Analizi, Tupperware, Narrative, Narrative Analysis, Tupperware
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstriyel Tasarım Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 153
Özet
ÖZÜRÜNLER N ETRAFINDA OLUŞTURULAN ANLATININ ANAL Z : TUPPERWAREÜRÜNLER ÜZER NE B R ARAŞTIRMAArun Karademir, BanuYüksek Lisans, Endüstri Ürünleri Tasarımı BölümüTez Yöneticisi: Öğr. Gör. Figen Işık TüneriMayıs 2007, 144 SayfaBu çalışmada, bir ürünün etrafında sosyal ve kültürel anlamlara başvurularak oluşturulananlatının nasıl kurgulandığı incelenmektedir. Dolayısıyla, sosyal ve kültürel anlamlaraderinlemesine başvurularak hakkında zengin bir anlatı kurgulandığı gözlenenTupperware ürünleri üzerine bir vaka çalışması gerçekleştirilerek bir anlatı analiziyapılmıştır. Bu zengin anlatı, temel olarak Tupperware ürünlerine özgü satış tekniğindenkaynaklanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTANALYSIS OF THE NARRATIVE CONSTRUCTED AROUND PRODUCTS:A CASE STUDY ON TUPPERWARE PRODUCTSArun Karademir, BanuM. Sc., Department of Industrial DesignSupervisor: Inst. Figen Işık TüneriMay 2007, 144 pagesThis study primarily aims to examine the ways in which the social and cultural meaningsare utilized to construct a narrative around a product. Thus, a narrative analysis isemployed by conducting a case study on Tupperware products, mainly due to therecognition that a comprehensive narrative, which is elaborated by social and culturalmeanings, is constructed around Tupperware products because of the unique retailingtechnique.