Çarpım ölçümleri
Product measures
  1. Tez No: 202911
  2. Yazar: NEJLA ÖZMEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERDAL COŞKUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Çarpım Ölçümleri, s -Cebir, Ölçüm Uzayı, Konvolüsyon Çarpım
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Bu tezde, s -cebirlerin çarpımı ve çarpım s -cebiri üzerinde ölçümlerin çarpımı incelenmektir. Bu ölçümlerin çarpımının varlıgı ve tekligi ile ilgili teoremler verilmistir. Bunun için en küçük s -cebir A üzerinde çalısılmıs olup sonlu sayıda s -cebirlerin ölçüm uzaylarının sayılabilir çarpanlara genislemesi ve Fubini Teoremi yardımıyla bu sonlu çarpanların integrallenebilirligi incelenmistir.
Özet (Çeviri)
In this thesis product of s -algebras and product of measures on the product s -algebras are investigated. The theorems about existance and uniqueness of the product of these measures are given. For this, it is studied on the least s -algebra A and the extension of the finite number of measure spaces of s -algebras to the countable number of products and by Fubini Teorem the integrability of these finite products are examined (investigated). Key Words : Pruduct Measures, s -Algebra, Measure Space, Convolution Product