Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin örgüt iklimi hakkındaki düşünceleri
Perceptions of faculty members about organizational climate at Çukurova University Faculty of Agriculture
- Tez No: 202972
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. DİLEK BOSTAN BUDAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Ziraat, Education and Training, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Örgüt İklimi, Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, ÖğretimÜyeleri, Organizational Climate, Cukurova University, Agriculture Faculty, Faculty Mem
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 56
Özet
Bu çalışmada, 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında Çukurova ÜniversitesiZiraat Fakültesinde görevli bulunan Öğretim Üyelerinin fakültenin örgüt iklimihakkındaki düşünceleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Ayrıca, cinsiyetlerine, yaşlarına,unvanlarına, mesleki deneyimlerine ve Çukurova Üniversitesindeki çalışma yıllarınagöre örgüt iklimi ile ilgili anlamlı bir ilişki olup olmadığı tespit edilmeyeçalışılmıştır.Araştırma kapsamındaki 157 Öğretim Üyesinin tamamına e-mail yoluylaanket gönderilmiştir. Ancak çalışmaya gönüllü olarak 79 öğretim üyesi (%50.31)katılmıştır. Kurumdaki örgüt iklimi öğretim üyelerinin yaşları ile bağlantılıbulunmuştur. 50 yaş ve üzerindeki öğretim üyeleri kurumdaki iletişime, güven vesaygıya, kararlara katılıma daha pozitif bakmaktadır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study was to determine the perceptions related toorganizational climate of faculty members at Cukurova University, Faculty ofAgriculture in 2003-2004 academic year. Also, it was analysed to determine whetheror not there was a difference between gender, age, title, experience and workingyears to organizational climate.Questionnaire was send with e-mail to 157 faculty members but only 79faculty members (50.31%) returned to questionnaire. Age was found an importantvariable on organizational climate. Faculty members who were 50 years or olderwere more pozitif about communication, trust and respect and participation ondecision making process.