Is perception encapsulated the debate between Fodor and Churchland
Algılar yalıtık mıdır Fodor ve Churchland arasındaki tartışma
  1. Tez No: 204704
  2. Yazar: NEVFEL BOZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. JOHN BOLENDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Felsefe, Psikoloji, Philosophy, Psychology
  6. Anahtar Kelimeler: Enkapsulasyon Teorisi, Algıların Plaskitliği, İllüzyon, Theory of Encapsulation, Plasticity of Perception, Illusion
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Psikoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 47
Özet
Algı modüllerinin yalıtık (encapsulated) olmasının, bilimsel meselelerdegözlemin güvenilirliğine sağlam bir zemin oluşturduğu iddiası Churchlandtarafından reddedilmektedir. Bu mesele illüzyon örnekleri çerçevesindeyürütüldüğü için kısır bir noktaya yönelmiştir. Çünkü illüzyon kavramı,illüzyonu anlama ve bilişsel sistem içindeki yeri muğlaktır. Anlamlı bir sonucaulaşabilmek için tartışma başka verilerle genişletilmelidir.
Özet (Çeviri)
The argument that the encapsulation of perceptual modules provides securebases for the reliability of observation in scientific disputes is stronglyrejected by Churchland. While this debate was carried around the illusions, itreached to a fruitless point because the notion of illusion, the meaning ofillusions and its place in the cognitive system is ambiguous. In order to cometo a meaningful conclusion, the debate should be enriched by some otherand clear evidence.