Internet tabanlı uzaktan eğitimin etkililıği:Bir meta analiz çalışması
The effectiveness of internet based distance education: A meta-analysis
- Tez No: 205730
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MEHMET TEKDAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Internet Tabanlı Uzaktan Eğitim, Etkililik, Meta-Analiz, Internet, Uzaktan Eğitim, Internet Based Distance Education, Effectiveness, Meta-Analysis, Internet, Distance Education
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Bu çalışmada 1994-2004 yılları arasında, Internet tabanlı uzaktan eğitiminetkililiğini yüz yüze eğitimle karşılaştıran nicel çalışmalar derlenerek meta-analizyöntemiyle birleştirilmiştir. Meta-analize toplam 58 çalışma dahil edilmiştir.Hesaplanan ortalama etki büyüklüğü E=+0,2863tür. Elde edilen etki büyüklüğü küçükölçekte, pozitif ve anlamlı bir etki büyüklüğüdür. Sonuç olarak Internet Tabanlıuzaktan eğitim yüz yüze yapılan eğitime göre daha başarılı bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
In this research, quantitative studies comparing the effectiveness of Internetbased distance education to face to face education, are compiled and combined togethermeta-analytical review method. 58 studies are included in to the meta-analysis. Meaneffect size is calculated as E=+0,2863. This is a small scale, positive and significanteffect size. At the end of the research, it is found that, Internet based distance educationis more successfull than face to face education.