Yusuf Ziya Bahadınlı'nın öykücülüğü ve romancılığı
Yusuf Ziya Bahadınlı?s stories and novels
  1. Tez No: 205846
  2. Yazar: MURAT BAYCANLAR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. MUSTAFA APAYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Yusuf Ziya Bahadınlı, öykü, roman, köy edebiyatı, Yusuf Ziya Bahadınlı, story, novel and country literature
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 220
Özet
Bu çalışmada 1950'li yıllardan bu yana birçok edebi türde eser veren Yusuf ZiyaBahadınlı'nın öykü ve romanları incelenerek değerlendirilmiştir.Çalışma üç ana bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde yazarın yaşamı, öykü veromanları ile bunlar dışında kalan eserleri hakkında bilgi verilmiştir.Çalışmamızın ikinci bölümünde Yusuf Ziya Bahadınlı'nın öykücülüğü elealınarak incelenmiştir. Bu bölümde yazarın beş öykü kitabında yer alan 41 öykü, çeşitliaçılardan değerlendirilmiştir. Yazarın öyküleri, içerik, olay örgüsü, bakış açısı, zaman,mekân, kişiler, üslup yönünden değerlendirilmiştir.Çalışmamızda yazarın romanları da, içerik, olay örgüsü, bakış açısı, zaman,mekân, kişiler ve üslup başlıklarında ele alınmıştır. Yazarın öykü ve romanlarındaönemli bir yer tutan otobiyografik ögeler belirlenmiş ve roman ve öykülerde tekraredilen konular değerlendirilmiştir.Çalışmamızın üçüncü bölümünde yazarın roman ve öykülerine yönelikdeğerlendirme yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study focused on Yusuf Ziya Bahadınlı?s stories and novels. Bahadınlıhas been writen 1950?s and he also interested in dictionary studies.This study is composed of mainly three parts. In the first part gives informationabout Bahadınlı?s life story and his works.Bahadınlı?s stories focused on in second part. Bahadınlı?s 41?s stories in 5 storybooks are analysied. This stories analyzied in different titles as contents, style etc.However, the writer and autobiographic all rates relationship are invastaged.General analyzing abaout the novels and stories are given the last part of study