A study on teachers' awareness of teaching English to young learners
Çocuklara İngilizce öğretiminde öğretmenlerin farkındalığı üzerine bir çalışma
  1. Tez No: 205879
  2. Yazar: DUYGU İŞPINAR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HASAN BEDİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Çocuklar (10-11 yaş), Dördüncü Sınıflar, İlköğretim Okulları, Öğretmen Farkındalığı, Çocuklara İngilizce Öğretimi, Young Learners, 4th grades, primary state schools, teachers? awareness ofYLs, TEYL (Teaching English to Young Learners)
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Çocuklara İngilizce öğretimi son zamanlarda birçok ülkede eğitimcilerin ilgi odağıhaline gelmiştir. Bu ilgi, beraberinde öğretmenlerin yabancı dili öğretirken çocuklarınözelliklerini göz önünde bulundurup bulundurmadıkları ve bu özelliklere göreöğretimlerinde değişiklikler yapıp yapmadıkları sorularını beraberinde getirmiştir. Buçalışmanın amacı dördüncü sınıflara İngilizce öğreten öğretmenlerin öğrencilerininözelliklerinin farkında olup olmadıklarını ve çocuklara dil öğretimi konusunda nedüşündüklerini belirlemektir. Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan 37 okuldan 70İngilizce öğretmenine çocukların dil eğitimi ile ilgili görüşlerini saptamak amacıylaanket uygulanmıştır. Anketlerden elde edilen bulguları desteklemek amacıyla katılımcıöğretmenlerden yirmisi dördüncü sınıflarla dersleri esnasında gözlenmiştir. Gözlemdenhemen sonra, gözlem yapılan öğretmenle, yorumlarını alabilmek için görüşmeyapılmıştır. Elde edilen veriler çocuklara yabancı dil öğretiminin farklı öğretmemetotları, farklı materyal kullanımı ve özel öğretim becerileri gerektirdiğinigöstermektedir.
Özet (Çeviri)
Teaching English to Young Learners (YLs) is recently the subject of much concern inmany countries around the world. In line with this, there is a tendency to ask thequestions whether teachers of YLs are aware of their students? characteristics andwhether they make any modifications in their teaching accordingly. Thus, this studyaims to find out the awareness and perceptions of 4th grade English teachers about thecharacteristics of YLs and about teaching YLs. Seventy English teachers from 37primary schools located in Seyhan, Adana were submitted questionnaires to find abouttheir views about teaching YLs. To support the data collected from the questionnaires,20 teachers were observed during their lessons with their 4th grade students. Followingthe observation, an interview was conducted with the teachers for further questions orcomments. In light of the data gathered, this study will provide implications concerningthe fact that teaching English to YLs requires the use of different techniques,appropriate materials, and special teaching skills.