Effects of recent amendments in accounting standardson consolidated financial statements
Muhasebe standartlarındaki son değişikliklerin konsolide finansal tablolara etkileri
  1. Tez No: 205977
  2. Yazar: ECE ERDENER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEJAT TENKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: şletme Birleşmeleri, Konsolide Finansal Tablolar, UluslararasıMuhasebe Standartları, Uluslar arası Finansal Raporlama Standartlarıiv, Business Combinations, Consolidated Financial Statements, InternationalAccounting Standards, International Financial Reporting Standards
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İzmir Ekonomi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Avrupa Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Avrupa Çalışmaları Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Bu çalışma, muhasebe dünyasındaki uyumlaşma sürecini muhasebestandartları açısından inceler. Bu bağlamda, bazı Uluslararası MuhasebeStandartları hızla revize edilirken, diğer bir yandan bazı standartlarUluslararası Finansal Raporlama Standartlarıyla yer değiştirmeyebaşlamıştır. Bu değişikliklerden önemli bir tanesi ise işletmebirleşmelerinin muhasebeleştirilmesiyle ilgili olup, sonuçları konsolidefinansal tablolara yansımıştır. Sonuç olarak, muhasebe standartlarındameydana gelen bu değişikliklerin konsolide finansal tablolara ilkbakıştaki etkileri destekleyici örneklerle de ortaya konulmayaçalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis evaluates the process of harmonization in accounting worldfrom the perspective of accounting standards. In this context, certain ofInternational Accounting Standards commenced to expose revisionsrapidly, on the other hand the other standards commenced to replacewith International Financial Reporting Standards. One of thesesignificant amendments occurred in accounting treatment of businesscombinations, which reflects the consolidated financial statements.Finally, initial effects of amendments on consolidated financialstatements that appeared in accounting standards are tried to bedisclosed with specific supporting arguments.