An analysis on the contribution of civil society to democratic consolidation in Turkey
Türkiye'deki sivil toplumun demokratik pekişmeye etkisi üzerine bir inceleme
  1. Tez No: 206349
  2. Yazar: EMRE TORUS
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. MEHMET OKYAYUZ, PROF.DR. ERGUN ÖZBUDUN, PROF.DR. YÜKSEL İNAN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Sivil toplum, demokratik pekişme, Türkiye, Civil society, democratic consolidation, Turkey
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 204
Özet
ÖZETTÜRKİYE'DEKİ SİVİL TOPLUMUN DEMOKRATİK PEKİŞMEYE ETKİSİ ÜZERİNEBİR İNCELEMETorus, EmreDoktora, Siyaset Bilimi BölümüTez Yöneticisi: Prof. Dr. Ergun ÖzbudunMayıs 2007Bu çalışma Türkiye'deki sivil toplumun demokratik pekişme ile olan ilişkisiniincelemektedir. Çalışma, bahsedilen ilişkiyi Türkiye'deki demokratik pekişme süreciiçerisinde sivil toplumun resmi yapısını, faaliyet gösterdiği yasal çerçevesini, içseldeğerlerini ve etkisini inceleyerek açımlamaya çalışmaktadır. Bu çalışma ilehedeflenen, sivil toplumun ile demokratik pekişme arasındaki ilişkinin ortaya konmasıve bu ilişkinin izlerinin Türkiye özelinde sürülmesidir. Çalışma, sivil toplum vedemokratik pekişme ilişkisini ele alan bir dizi teoriyi, yenilikçi bir ampirik uygulma ilebirleştirerek adı geçen ilişkiyi incelemeye çalışmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTAN ANALYSIS ON THECONTRIBUTION OF CIVIL SOCIETY TO DEMOCRATIC CONSOLIDATIONIN TURKEYTorus, EmreDepartment of Political Science and Public AdministrationSupervisor: Prof. Dr. Ergun ÖzbudunMay 2007This is an analysis on the contribution of civil society to democraticconsolidation in Turkey. This thesis will try to understand this problematic byassessing the civil society?s formal structure, legal framework, internal values and itsimpact during the consolidation process. The key aim here is to understand the civilsociety?s role as a contributor to democratic consolidation by mapping the civil societyand democratic consolidation relationship in Turkey. While doing so, this study willbase itself on a combination of theories that link the civil society to democraticconsolidation with an empirical tool for the assessment of this linkage.