Polis staj eğitiminde yapısalcı öğrenme kuramı (constructivist learning theory) temelinde öğrenci ve staj bölgesindeki amir görüşleri değerlendirilmesi
Evaulating police internship program based on constructivist learning theory according to the police trainers and police cadet points of view
  1. Tez No: 206583
  2. Yazar: HÜSEYİN KESKİN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. OĞUZ KUTLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Eğitim ve Öğretim, Science and Technology, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Öğrenci Merkezli Öğrenme, Polis Staj Eğitimi, Polis Eğitimi, YapısalcıÖğrenme Kuramı, Yapısalcı Öğrenme Tasarımı, Student Centered Learning, Police Internship Education, Police Education, Constructivist Learning Theory, Constructivist Learning Design
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Bu araştırma, polis okulu öğrencilerinin staj eğitimini yapısalcı kuram temelindeöğrenci ve polis eğitmenleri açısından değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmanınçalışma evreni olarak Adana İli belirlenmiştir. Araştırmada veri toplama aracı olarakhazırlanan anket soruları, 2005-2006 öğretim yılında polis okulu birinci sınıfı bitirmiş ikincisınıfa başlayacak olan 143 öğrenciye ve stajda öğrencilerden sorumlu 34 polis amirlerineuygulanmıştır. Araştırma verilerine göre, öğrencilerin çoğu staj eğitimini yetersizbulmaktadır. Öğrencilerin bilgi seviyelerinin istenilen düzeyde olmaması, Uzman görevlilerinöğrencileri yeterli düzeyde yönlendirici olamamaları, grup çalışmalarının eksikliği, öğrencimerkezli öğretim anlayışı eksikliği, okulda öğrenilen bilginin gerçek yasamda sorgulayarak veanlamlandırarak yeniden yapılandırılamaması vb. Onların staj eğitimini olumsuz yöndeetkilemektedir. Polis staj eğitiminin etkin olabilmesi için, tespit edilen problemleringiderilmesine yönelik çalışmaların yapılması gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
This research has been conducted for the purpose of evaluating the Police cadetsinternship program on the based of constructivist learning theory according to the policetrainers? and police cadets? point of view. Adana province has been determined as theuniverse of the research. The poll questions, which have been prepared based on constructivistlearning theory as the means of data collection in the research, have been applied to 143cadets who educate in the first level in Adana Police school in the 2005-2006-education yearand 34 police inspectors( trainers) who are responsible for Police cadets? internship educationin the field. In accordance with the research data, majority of the cadets find the internshipprogram unsatisfactory. The reasons, like being unable of the cadet? knowledge at sufficientlevel, the being unable of the Police inspectors (internship expert) to guide them at thesufficient level, lack of group work, lack of student centered learning design, being unable toreconstruct the data learned from school into real life situation by questioning and meaningthem etc. affect their internship education. The being conducted of the necessary works in thedirection of the remedying of the problems, which have been determined is necessary forbeing effective of the Police internship education.