The effects of First World War on the political and moral consciousness of individual in a farewell to arms
Hemingway?in Silahlara Veda adlı romanında konu olan Birinci Dünya Savaşının bireyin politik ve ahlaki bilinci üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 208462
  2. Yazar: NİMET ALTAŞ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. BÜLENT UĞRASIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, American Culture and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Aşırı milliyetçilik, Militarizim, Savaş, Otorite, Ulusalcı Egoism
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Batı Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
Bu tezin amacı, Birinci Dünya Savaşında aşırı milliyetçiliğin ve militarizmin bireyin ahlaki ve siyasi bilinci üzerindeki etkilerini göz önüne sermektir. Milliyetçiliğin ve militarizmin, soyut değerler altında ne derecede kullanıldığını göstermek amacıyla Hemingway'in Silahlara Veda romanı kullanılmıştır. Bu romanın incelenmesi sonucunda, otoriter sistemin özgürlük, eşitlik ve demokrasi gibi soyut değerleri yapılandırıp savaşı mantıklı kılmaya çalıştığı ortaya çıkmaktadır. Ancak Hemingway'in belirttiği gibi, bu değerler savaşta militaristik, saldırgan ve yayılmacı bir karaktere dönmektedir. Özetle, mantıkçı ve ulusal egoizmin ötesinde, insanoğlunun birliğini kutlayan insancıl sistem, medeniyeti ve insanlığı aydınlatacaktır.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is to illustrate the effects of excessive militarism and nationalism on the political and moral consciousness of individual in the First World War. The thesis uses Hemingway?s book A Farewell to Arms to examine to what extent militarism and nationalism are manipulated under abstract values. Upon examining the novel; it becomes evident that the authoritative system constructs the abstract values such as democracy, freedom, and equality to rationalize the war. However, as Hemingway points out in his novel, these values turn into an aggressive, expansionist, and a militaristic character in the war. To summarize, the humanitarian system, which celebrates the unity of human beings beyond the rational and national egoism, will enlighten the civilization and humanity. KEY WORDS: 1. Excessive nationalism, 2.Militarism, 3. War 4.Authority 5. National Egoism