Çalışanların motivasyonu'nu etkileyen faktörler ve banka iç kontrol elemanları üzerine yapılan bir araştırma
The factors which effects employee motivation and a case study on bank internal controlles
  1. Tez No: 209354
  2. Yazar: TURGUT SARIKURT
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ. MURAT TÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Motivation, Employee Motivation, Bank Internal Controllers
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
sletmelerde motivasyon, çalısanların isletme amaçlarına yogunlasmalarını saglayan ve ihtiyaç duyulan performansı elde etmede etkili içsel bir uyarıcı, öncelikle de insanların içinde gerçeklesen psikolojik bir olgu olarak ortaya çıkmaktadır. Çalısanlarını örgüt içi ve dısı fizyolojik, psikolojik ve sosyal ihtiyaçları ile anlayan ve yorumlayabilen isletme yönetimi, çalısanların verimliliklerinden azami seviyede faydalanma yollarını da bulabilecektir. Çalısanların kafa ve gönüllerine uygun düsmeyen, onların samimi katkılarını dikkate almayan bir yönetim süreci basarılı olmayacaktır. Bu çalısmada, Motivasyonun isletmeler için önemi , motivasyon konusunda basarılı olmak onunla ilgili kavramları çok iyi bilmek, motivasyonun alt yapısını olusturmak için neler yapılması gerektigi ele alınmıstır. sletmelerde motivasyon uygulamalarının gerekçeleri, Türk kültüründe motivasyon ve motivasyon teorileri, Türk toplumunun basarı motifleri çerçevesinde incelenmistir. Bunların yanında isletmelerde motivasyon sistemi, araçları ve yardımcı ögeler konuları açıklanmıstır. Bu çalısmanın son bölümü olan uygulama bölümünde ise, bir bankanın ç Kontrolörlerini kapsayan, ankete dayalı bir arastırma yer almaktadır. Bu arastırma sonucu elde edilen bilgilerin degerlendirilmesi ile çalısanların motivasyonunu etkileyen faktör düzeyleri tespit edilerek, çalısanların motivasyonunu ve verimliligini artırmak için öneriler sunulmustur. Anahtar Sözcük : Motivasyon, Çalısan Motivasyonu, Banka ç Kontrolörleri,
Özet (Çeviri)
Motivation in the business comes out as an effective inner stimulus which allows employees to concentrate on the aims of the business and as a psychological fact which is formed inside of the human. Management which understands and interprets external and internal physiological, psychological and social needs of its employees can also find the ways to take advantage of maximum employee performance. A management process which doesn?t fit the thoughts and feelings of its empoyees and which neglects the sincere contribution of them can?t be successful. This study deals with importance of motivation for businesses, being successful with motivation and knowing concepts about motivation thoroughly and what should be done for motivated work place. The reasons for motivation practices in businesses, motivation and motivation theories in Turkish culture are studied in the frame of the success of Turkish society. Motivation system in businesses and its means and subsidiaries are explained also. In the application section of this study there is a research with a survey which covers the Internal Controllers of a Bank which has the largest branch network in Turkey. With the evaluation of this research data and the determining of the factor levels which effect the employees motivation, suggestions are put forward for increasing the employees motivation and productivity.