Televizyon programlarının analizi ve seyircileri etkilene yöntemlerinin incelenmesi
Methods of analyzing radiotelevision programs
  1. Tez No: 210211
  2. Yazar: D. AYBİKE SERTTAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ BALABANLAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Radyo-Televizyon, İletişim Bilimleri, Radio and Television, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Televizyon Programı, Program Analiz Yöntemleri, Kamera Kullanımı, Aydınlatma, Ses, Televizyonda Görüntü, Television Program, Television Program Analyse Methods, To Use the Camera, Lightening, Sound, Picture on Television
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Radyo Televizyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 187
Özet
Kitle iletisim araçları ve özellikle televizyon, gündelik yasamımızın vazgeçilmez aktörleri haline gelmislerdir. Okumaya ve arastırmaya olan ilgi azaldıkça, sıkıstırılmıs, özetlenmis, yüzeysellestirilmis bilginin düsünmeden; yalnızca seyrederek beyine yerlestirilmesi insanlara daha kolay gözükmüs; kisi basına günde ortalama dört saat televizyon karsısında geçer olmustur. Bu kosullarda her gün kısa ya da uzun süre harcayarak izlediğimiz televizyon programlarının perde arkasının incelenmesi zorunlu hale gelmistir. Bu çalısma ile televizyon programlarının analiz yöntemleri, seyirci üzerindeki etkileri, bu etkiyi nasıl sağladıkları ortaya konmaya çalısılmıstır. Çalısma boyunca çesitli yöntemler incelenmis, çalısma sonunda örnek bir analiz yapılmıs, sonuç olarak da televizyonun büyük etkisini izleyen açısından olumlu hale getirecek öneriler ortaya sunulmustur.
Özet (Çeviri)
Mass communication media and especially television, have become the indispensable actors of our life. While the interest for reading and searching is decreasing, it seemed people easy to take cursory and simple knowledge from television without thinking; and on average four hours a day is spent by watching television per person. In this circumstances, it is necessary to analyse the backstage of television programs which we watch even short or long times every day. In this study it is aimed to find the methods of analyzing tv programs, their affects on audience and how they make those affects. In the research, varied methods are studied and a sample analys is made at the end. Consequently some suggestions are made to convert televisions big affects affirmative to the audience.