Project management
Proje yönetimi
- Tez No: 210785
- Danışmanlar: PROF. DR. TUNÇDAN BALTACIOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Planlama, tahminleme, zaman çizelgeleme, bütçeleme, is ayrısım yapısı, Planning, estimating, scheduling, budgeting, work breakdown structure
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İzmir Ekonomi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 100
Özet
Bu çalısma proje yönetimi esaslarını analiz etmekte ve proje ortamındaki zorluklara ve bir projenin basarıyla gerçeklestirilmesi için gerekli olan becerilere gerçekçi bir bakıs sunmaktadır. Sirketler tarafından benimsenen proje yönetimi araç ve teknikleri incelenmis ve çalısmayı desteklemek amacıyla gerçek bir proje örnegi çalısmaya eklenmistir. Proje yönetimi genel çatısı ve proje yönetim asamaları incelenmistir. Projeler ve süregelen operasyonlar arasındaki farklar belirtilmis ve kalite yönetimi, risk yönetimi ve iletisim yönetimi gibi modern kavramlar açıklanmıstır. Proje yönetimi, herhangi bir organizasyona rekabetçi avantajlar saglayan profesyonel bir disiplin olarak tanımlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis analyzes the fundamentals of project management and intends to present a realistic look at the challenges of the project environment and the skills needed to successfully bring a project to fulfillment. The tools and techniques of project management adopted by organizations are examined and a real world application is added to reinforce the study. General framework of project management is studied and project management phases are discussed in detail. The differences between projects and ongoing operations are emphasized and modern issues like quality management, risk management and communications management are explained. Project management is recognized as a professional discipline that contributes significant competitive advantages to any enterprise.