Project management and use of information techonology for project communication management in Turkish electronic sector
Türkiye elektronik sektöründe proje yönetimi ve proje iletişim yönetimi için bilgi sistemleri kullanımı
- Tez No: 147810
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERKAN ERDİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Proje Yönetimi, İletişim, Bilgi Sistemleri, Türkiye Elektronik Sektörü iv, Project Management, Communication, Information Systems, Turkish Electronic Sector m
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları Anabilm Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
Bu çalışmada, Proje Yönetimi, özellikle Proje İletişim Yönetimi uygulamaları ve bilgi sistemleri teknolojileri kullanımı incelenmiştir. Türkiye Elektronik Sektörünün genel durumu değerlendirilmiştir. Türkiye elektronik sektöründe faaliyet gösteren firmaların Proje yönetimi uygulamaları ve bilgi sistemleri teknolojilerine yakınlığı araştırılmıştır. Hazırlanan bir anket ile birlikte bir araştırma modeli geliştirilmiş ve toplanan veriler analiz edilerek, Türkiye elektronik sektörünün proje iletişim yönetimi uygulamaları ve enteraktif iletişim teknolojileri kullanım seviyesi ve bunların firmaların performansı üzerindeki etkileri değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, Project Management, especially Project Communication Management applications and use of information technology are scrutinized. The general situation of Turkish electronic sector is investigated. The project management applications and closeness to new technologies of companies that operates in Turkish electronic sector are analyzed. A research model is developed with a designed questionnaire, and the levels of project communication management applications and use of interactive communication technologies, and its effects on performance of organizations are evaluated for Turkish electronic sector by analyzing the collected data.