Project management: A case study in construction industry
Proje yönetimi inşaat sektöründe bir vaka çalışması
  1. Tez No: 87169
  2. Yazar: DİDEM KÖLÜKSÜZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDAL EREL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Proje yönetimi, planlama ve çizelgeleme, kritik yol metodu, proje değerlendirme ve inceleme tekniği, Project management, planning and scheduling, critical path method, project evaluation and review technique
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: İşletme Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
ÖZET PROJE YÖNETİMİ İNŞAAT SEKTÖRÜNDE BİR VAKA ÇALIŞMASI Didem Kölüksüz Yüksek Lisans Tezi, İşletme Bilimleri Enstitüsü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Erdal Erel Temmuz 1996, 80 Sayfa Proje yönetiminin en etkin şekilde uygulanabildiği alanlardan biri inşaat sektörüdür. Bu tezde, proje yönetiminin, özellikle de çizelgeleme ve kontrolün, önemini ve gerekliliğini belirlemek amacıyla bir vaka çalışması yapılmıştır. Bunun için, Microsoft Project Version 4.0 (bir proje yönetimi programı) kullanılmış; Proje Değerlendirme ve İnceleme Tekniğinin, ve Kritik Yol Metodunun uygulanabilirliği incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PROJECT MANAGEMENT: A CASE STUDY IN CONSTRUCTION INDUSTRY Didem Kölüksüz M.B.A. Supervisor: Assoc. Prof. Erdal Erel July 1996, 80 Pages One of the application areas that project management can effectively be applied is the construction industry. In this thesis, a case study is carried out in order to point out the importance and essentiality of project management, especially project scheduling and control. For this purpose, Microsoft Project Version 4.0 (a project management software) is used, and the applicability of Project Evaluation and Review Technique (PERT) and Critical Path Method (CPM) are considered.