On the Q-Bernstein Bézier curves
Q-Bernstein Bézier eğrileri
- Tez No: 213068
- Danışmanlar: BERNSTEİN BÉZİER, Y.DOÇ.DR. HALİL ORUÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Bernstein polinomlarının yakınsaması, q-Bernstein polinomları, Bézier eğrileri, q-Bernstein Bézier eğrileri, Bernstein polynomial approximation, q-Bernstein polynomial, Bézier curve, q-Bernstein Bézier curve
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 31
Özet
Bu inceleme Bernstein polinomları ve q-Bernstein polinomlarını geometrik açıdan ve Bézier eğrileri tekniklerine odaklanmıştır. İlk olarak Bernstein polinomlarının ve genelleştirilmiş Bernstein polinomlarının yakınsama özellikleri verildi ve ardından bu operatörlerin şekillerini koruyan operatörler oldukları gösterildi. Bu bizi Bézier eğrilerinin gösterimine götürdü. Parçalama ve derece yükseltme gibi teknikler gösterildi.
Özet (Çeviri)
This survey focus on Bernstein polynomials, q-Bernstein polynomials from the geometric point of view and Bézier curves tecniques. First we give the approximation properties of Bernstein polynomials as well as generalized Bernstein polynomials and then show that these operators are shape-preserving operators. This lead us to the Bézier curves representations. The tecniques such as subdivision and degree elevation are demonstrated.