MgO ve MgO-CaO partiküllerinin titanya ile sol-gel yöntemi kullanılarak kaplanması
Tio2 coating on MgO-MgO.CaO particles via sol-gel method
  1. Tez No: 213089
  2. Yazar: OSMAN BİLGEN
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. AKIN ALTUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Metalurji Mühendisliği, Metallurgical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: MgO, MgO.CaO, Sol-Jel, TiO2, Refrakterler, MgO, MgO.CaO, Sol-Jel, TiO2, Refractories
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
Magnezya ve dolomit refrakterleri, bazik özellikleri ve sıcaklık dayanımları nedeni ile yüksek sıcaklık gerektiren uygulamalarda yaygın olarak kullanılırlar. Bu tip manyezit esaslı refrakterlerin çalısma ortamlarında su alma problemleri vardır. Bu malzemelerin ?Hidrasyon direnci? önemli bir parametredir. Bu çalısmada, MgO ve MgO. CaO esaslı refrakterlerdeki bünyeye su alma problemlerini daha aza indirmek için ve bu refrakterlerin hidrasyon dirençleri arttırmak için MgO ve MgO. CaO tozlarının sol-jel yöntemi ile TiO2 kaplanması gerçeklesmistir
Özet (Çeviri)
MgO and MgO.CaO based refractories have been used commonly in field of high temperature applications because of their base properties and high temperature resistant behaviors. These kinds of MgO and MgO.CaO based refractories have a hydration problem and the ?hydration resistance? is an important parameter for working with them. In this study, MgO and MgO.CaO particles were coated with TiO2 layer via sol-gel method to increase the hydration resistance and decrease the tend of hydration.