Helezon konveyörler ve bu konveyörlerde kullanılan kanat konstrüksiyonlarının tasarımı
Flight constructions in helical conveyors
  1. Tez No: 213244
  2. Yazar: DENİZ DÖKMEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ALIŞVERİŞÇİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Helezon konveyörler, kanat konstrüksiyonları, vidalar, Helical conveyors, flight constructions, screws
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Helezon konveyörlerde iletilen malzemenin cinsine, uygulama şekline ve iletilen malzemeye iletim esnasında uygulanacak işlemlere göre seçilen çok çeşitli tipte kanat konstrüksiyonları bulunmaktadır. Helezon konveyörlerin kullanım amaçları ve alanları, çalışma prensibi, hesaplama esasları genel olarak incelenmiştir. Helezon konveyör vidasını oluşturan kanatlar konstrüktif olarak incelenmiştir. İnceleme, tespit edilen tüm kanat konstrüksiyonlarının tek tek ele alınmasıyla sürdürülmüştür. Her kanat tipi için kullanım alanları, boyutsal standartlar ile avantajları ve uygulamada ortaya çıkan sınırlamaları belirtilmiştir. Helezon konveyör kanat konstrüksiyonlarıyla ilgili yapılan çalışmada elde edilen kaynaklar ve araştırmalar kısıtlıdır. Bu konuda tespit edilen en kapsamlı çalışma olarak, Goodman Conveyor Company ve CEMA tarafından hazırlanan rehberlerden faydalanılmıştır.
Özet (Çeviri)
There are many types of screw flight constructions classified according to the material to be conveyed, application type and the process the material will be applied to during conveying. The area of usage and purpose, working principals and calculation basics are examined throughout the thesis. The flights that form the helical conveyor screw are discussed. Examination is continued by analyzing all flight constructions one by one. Area of usage, size standarts, advantages and limitations for all flight types are stated. Sources and researches on helical conveyor flight constructions are limited. The most comprehensive works on this subject are the guides published by Goodman Conveyor Company and CEMA. These are the main sources benefited from while writing this thesis.