II. tip süper iletkenlerin termodinamik özellikleri
Thermodynamic properties of the second type superconductors
  1. Tez No: 213474
  2. Yazar: SELAHATTİN ÇELİK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ALİ İHSAN DEMİREL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: II. tip süper iletkenliği ( Type II superconductuvity), Kritik manyetik alan (Critical magnetic field), Makroskobik kuantum modeli (MQM), Manyeto quasi statik (MQS), Type II superconductuvity, Critical magnetic field, Macroscopic quantum model (MQM), Manyeto quasi statik (MQS)
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
II. tip süper iletkenlerin termodinamik özellikleri üzerinde yapılan arastırmalar, bunların mikroskobik yapıları hakkında bilgi edinmek için oldukça önemlidir. Bu konu üzerinde birçok bilimsel grup tarafından yoğun çalısmalar yapılmaktadır. Değisik süper iletken materyaller üzerinde yeni metotlar uygulanarak yeni veriler elde edilmekte ve yeni yorumlar yayınlanmaktadır. Bu çalısmada bazı II. tip süper iletken materyallerle ilgili veriler topladık ve bunlarla ilgili termodinamik özellikleri inceledik. Bu çalısmanın ana amacı süper iletkenliğe ilgi duyanlara bazı önemli bilgiler sunmaktır ve bu derleme çalısmasının kısmen de olsa II. tip süper iletkenler üzerinde çalısmak isteyenlere yardımcı olabileceğini umuyoruz.
Özet (Çeviri)
The researches on the II type superconductors are very important to understand their microscopic structures on this subject and there are many scientific groups working hardly to obtain new data. In mean time different groups are studying with new methods to develop new exploration and new comments on different superconducting materials. In this studying the new data have been gathered relating with the some II type superconductors and their thermodynamic properties. The main goal of this work is to put forward some important knowledgements to people are interested in the superconductivity and this compiling work has been expected to be useful for investigator in the superconductivity.