Sıra sürekli operatörlerin limitleri
Limits of order continuous operators
  1. Tez No: 213826
  2. Yazar: ERCAN KARADAŞ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. CAFER COŞKUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Banach örgüleri, sıra yakınsaklık, sıra sürekli operatör, operatör normu, sıra sınırlı norm, Banach lattices, order convergence, order continuous operators, operator norm, order-bounded norm
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 54
Özet
Tezin ilk bölümünde sıra sürekli operatörler dizilerinin limitleri konusunda bugüne kadar elde edilen sonuçlardan kısaca bahsedilmiştir. İkinci bölüm Riesz uzayları ve bu uzaylar üzerinde tanımlı lineer operatörler hakkındaki temel kavramlara ayrılmıştır. Üçüncü bölümde kuvvetli ve zayıf sıra yakınsaklık kavramları tanımlandıktan sonra sıra sürekli operatör kavramı verilmiştir. Daha sonra, sıra sürekli operatör dizilerinin sınırlı ve regüler norm altındaki limitlerinin de sıra sürekli olduğu gösterilmiştir. Son kısımda ise, oldukça zayıf iki koşulun sağlanması durumunda operatör normu altında sıra sürekli operatör dizilerinin limitlerinin de sıra sürekli olduğu sonucu elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The first chapter is devoted to the some results that have been reached in operator norm limits of order continuous operators. In the second chapter, Riesz spaces and linear operators defined on these spaces are given, and some well-known results are presented. In chapter three, after introducing notions of weak and strong order convergence, order continuous operators are defined. The chapter continues with proving operator norm limits of order continuous operators are preserved under regular and order-bounded norms. In the last part of the chapter, some weak conditions that range space should fulfill in order to preserve order continuity under operator norm limits are established.