Fonksiyon dizilerinin istatistiksel yakınsaklığı
Statistical convergence of function sequences
  1. Tez No: 213828
  2. Yazar: ÖZGE ŞEN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. CİHAN ORHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Noktasal ve düzgün yakınsaklık, yoğunluk, istatistiksel yakınsaklık, yoğunlukta yakınsaklık, ideal yakınsaklık, Pointwise convergence, uniformly convergence, density, statistical convergence, convergence in ?-density, ideal convergence
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 41
Özet
Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm giriş kısmına ayrılmıştır. İkinci bölümde sırasıyla fonksiyon dizilerinin düzgün yakınsaklığı ve yakınsaklığı koruyan fonksiyon dizileri kavramlarına ilişkin bazı bilinen sonuçlar hatırlatılmıştır. Üçüncü bölümde fonksiyon dizileri için istatistiksel anlamda noktasal ve düzgün yakınsaklık, ?-istatistiksel ve ?-yoğunlukta yakınsaklık kavramları verilmiş ve klasik analizde iyi bilinen ve ikinci bölümde verdiğimiz bazı temel sonuçların istatistiksel benzerleri elde edilmiştir. Son bölümde ise I-yakınsaklık kavramı verilip fonksiyon dizilerinin I-yakınsaklığı incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of four chapters.The first chapter is devoted to the introduction. In chapter two, we study the uniform convergence of function sequences as well as the convergence preserving function sequences. In chapter three, we consider the statistically and ?-statistically pointwise convergent and uniformly convergent function sequences. We also give some results analogues to those given in Analysis. In the final chapter, we recall I-convergence and examine the I-convergence of function sequences.