Doğal liflerle desteklenmiş termoplastik malzemelerin ısıl şekillendirme yöntemi ile üretilmesi
The production of natural fiber reinforced thermoplastic materials by thermoforming method
  1. Tez No: 215865
  2. Yazar: KAAN EMRE ENGİN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. FERHAT BÜLENT YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Lif, Aloe Vera, Plastik, Isıl Şekillendirme, Fiber, Aloe Vera, Plastic, Thermoforming
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mersin Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
Yenilenebilir kaynaklardan biri olan bitki kökenli malzemeler büyük bir kullanım potansiyeline sahiptir ve bir çok alanda kullanılan malzemelerin yerini hızla almaktadırlar. En önemli özelliklerinden bir tanesi ise lif destekli plastik malzeme üretiminde lif desteği olarak kullanılabilmeleridir. Bu çalışmada, lif desteklerinin ağırlıklı olarak kullanıldığı termoplastik malzemeler, plastik üretim yöntemlerinden ısıl şekillendirme ve çeşitli bitki liflerinin özellikleri incelenerek özellikle aloe vera liflerinin avantaj ve dezavantajları irdelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Plant origined materials which are one of renewable resources have wide range of usage potential and they are fastly replacing the materials that are still being used. One of the most important properties of those materials are; they can be used as fiber reinforces in fiber reinforced plastics. In this study, an examination has been made to determine properties and scrutinize advantage and disadvantages of thermoplastic materials which fiber reinforce is heavily used in them, one of the plastic production methods called thermoforming and of different plants, especially aloe vera fibers.