Arşiv düzenleyen robotun sensör verilerini yorumlayacak ve ana sunucu ile iletişimini düzenleyecek arabirimin geliştirilmesi
Development of interface software, which interpret the sensor data and communicate with main server, for archive arranging robot
- Tez No: 215890
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HÜSEYİN CANBOLAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilim ve Teknoloji, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Fizik ve Fizik Mühendisliği, Science and Technology, Electrical and Electronics Engineering, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Baskı devre, uygulama yazılımı, uç birim, seri port, veritabanı yönetim sistemi, mobil robot, Printed circuit, application software, end effectors, serial port, data base management system and mobile robot
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mersin Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 78
Özet
Mobil robotlar yardımı ile oluşturulan arşiv düzenleme sistemi, hastanelerin arşiv düzeni ve işleyiş prensipleri temel alınarak tasarlanmıştır. Sistem temelde bir kullanıcı programı vasıtası ile kullanıcıdan alınan hasta numarasından dosyanın arşiv adresini getirmekte ve bu bilgiyi seri port üzerinden dış ortama yollayarak robot düzeneğine iletilmesini sağlamaktadır. Robottaki uç birimler sayesinde dosyadaki bazı bilgiler tekrar kullanıcı programına getirilerek rapor edilebilecektir. Robot hareketlerinin Macromedia Flash isimli animasyon programında simülasyonu hazırlanmıştır. EAGLE baskı devre çizim programı yardımıyla devre çizimleri yapılmıştır. Uygulama yazılımı için Microsoft VB.Net platformu ve Microsoft'un SQL Server isimli veritabanı yönetim sistemi tercih edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Archive arrangement system, which uses mobile robots, is designed based on the hospital management principles. The system operation is carried out by sending the patient number to the robot system through the serial port of the client PC, which runs a user interface. Robot uses several end-effectors, that makes possible to feedback the information about the patient file to the client. Operation of mobile robot is simulated using Macromedia Flash software, which is capable of making animations. The required circuits to implement the communication are drawn using printed circuit board software called EAGLE. Microsoft VB.NET platform and Microsoft SQL Server are used fort he application program and the database management, respectively.