The ring closure reactions of amidoximes with phenylboronic acid
Amidoksimlerin fenilboronik asit ile halka kapanma reaksiyonları
  1. Tez No: 216538
  2. Yazar: MUHARREM AKCAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. YAŞAR DÜRÜST
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Amidoksim, Fenilboronik asit, Halka dehidrasyonu Reaksiyonları, Oksadiazaborol, Spektroskopi, Hammett Sabiti, Substituent Etkisi, Amidoxime, Phenylboronic acid, Cyclodehydration reaction, Oxadiazaborole, Spectroscopy, Hammett constant, Substituent effect
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 209
Özet
Bu çalışmanın amacı yeni 3,4,5-trisubstitue-4,5-dihidro-1,2,4,5-oksadiazaborol heterohalkalarının bazı amidoksimlerin fenilboronik asit ile birlikte halkadehidrasyon reaksiyonları ile sentezlenmesidir. Bu amaçla, öncelikle literatürdeki yöntemlere göre amidoksimler sentezlenmiştir. Daha sonra, amidoksimler, 3,4,5-trisubstitue-4,5- dihidro-1,2,4,5-oksadiazaborol heterohalkalarının sentezi için fenilboronik asit ile reaksiyona sokulmuşlardır. Yeni bileşiklerin yapıları spektroskopik ölçümler (IR, NMR, Kütle ve X-Işını Spektrumları) ve fiziksel sabitler (erime noktası, Rf değerleri) yardımıyla aydınlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this work is the synthesis of 3,4,5-trisubstituted-4,5-dihydro- 1,2,4,5-oxadiazaborole heterocycles by the cyclodehydration reactions of mono and N-substituted amidoximes with phenylboronic acid. They have been reported to have hypotensive, cardiac, and central nervous system depressant activities. For this purpose, first, amidoximes as starting compounds were synthesized according to the literature procedures. The amidoximes were then reacted with phenylboronic acid to give 3,4,5-trisubstituted-4,5-dihydro-1,2,4,5- oxadiazaborole heterocycles. All of the compounds newly synthesized were identified by means of spectral measurements (IR, NMR, MS, X-Ray) and physical constants (e.g. melting points, Rf values) and in this regard, this work is an important contribution to the synthetic organic chemistry.