İnşaat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin proje sürecindeki tutum ve davranışları
The attitudes and behaviors of SMEs operating in the construction sector throughout project process
- Tez No: 216810
- Danışmanlar: PROF.DR. YILDIZ SEY
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: nsaat KOB'leri, proje süreci, tutum ve davranıslar, Construction SMEs, project process, attitude and behaviours
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yapı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 150
Özet
Bu çalısmada amaç, insaat sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta boy (KOB) firmaların proje sürecindeki (proje yasam dönemi) faaliyetlere iliskin tutum ve davranıslarının arastırılmasıdır. Bu baglamda, KOB'lerin ortak tutum ve davranıslar sergilemesine neden olan gerekçeler ortaya konulmakta; bu gerekçelerden hareketle KOB'ler açısından proje sürecinde problem olarak görülen noktaların tespit edilmesi amaçlanmaktadır. Arastırmada nitel arastırma yöntemi kullanılmıs ve veriler içerik analizi teknigi ile analiz edilmistir. Arastırmadan elde edilen sonuçlara göre; insaat sektöründe faaliyet gösteren KOB'lerin proje süreci boyunca yapım öncesi, yapım ve yapım sonrası safhalarda bazı problemlerle karsılastıgı görülmüstür.
Özet (Çeviri)
This study aims to investigate the attitudes and behaviors of SMEs concerning their activities throughout the project process, which is known as the `project life cycle?. In this context, factors that motivate SMEs to display common attitudes and behaviors throughout the project life cycle are analyzed and problems of SMEs are identified. A qualitative research strategy was chosen and content analysis was use to understand/analyze the attitudes and behaviors of companies in this study. The findings of the study suggest that SMEs operating in the construction sector face problems during all phases of a construction project including pre-construction, construction and post-construction phases