Ofis ürünleri payasası üzerine bir araştırma
Survey on the office products market
- Tez No: 218926
- Danışmanlar: PROF. DR. RAUF ARIKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilim ve Teknoloji, İşletme, Science and Technology, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Ofis, Ofis Ürünleri Piyasası, Teknolojik Gelişim, İmalat İthalat, Toptan ve Perakende Satış
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bölümü
- Bilim Dalı: Büro Yönetimi Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 154
Özet
Ofis ürünleri piyasası üzerine bir araştırma başlığı altında hazırlanan bu tez çalışmasında, geçmişten günümüze ofis ürünleri piyasasındaki gelişmeler anlatılmaya çalışılmıştır. Çalışma yapılırken geçmişten günümüze ofis anlayışı, teknolojik gelişmeler, bu gelişmelerin ofis ürünlerine olan etkileri, ofis mekânları, mobilyaları ve aksesuarları incelenmiş ve bu konulardaki gelişmelerin ve ilerlemelerin ofisleri nasıl değiştirdiği irdelenmiştir.Günümüzün hızla değişen rekabet ortamında ayakta kalabilmek için işletmeler ürünlerini, hizmetlerini ve üretim yöntemlerini sürekli olarak değiştirmeleri ve yenilemeleri gerekmektedir. Bu değişim ve gelişim inovasyon olarak adlandırılmaktadır. İnovasyon Ar-Ge ile mümkündür.Ofis ürünleri piyasasının gelişmişliği ve bugünkü durumu konusunda piyasada yer alan imalatçı, ithalatçı, toptancı ve perakendecilere yapılan ankete göre yıllar itibariyle gelişme gösteren bu piyasada artık kalite, kullanım rahatlığı ve konfor ön planda yer almaktadır.Türkiye'nin ofis ürünleri piyasasında yer alabilmesini sağlamak için bu piyasaya devlet desteği arttırılmalı, Ar-Ge çalışmaları desteklenmeli, mesleki ve teknik eğitim geliştirilerek kalifiye eleman yetiştirilmeli, taklit değil orijinal üretim yapılmalıdır. Sektör mensupları özellikle kırtasiye sektöründe yerli üretimin yerini zamanla uzak doğudan gelen ucuz ama kalitesiz ürünlerin kapladığını ısrarla belirtmektedir. Bunun için gerekli tedbirlerin zaman kaybetmeden alınması gerekir. Bilişim teknolojisi ürünlerinde ise yerli üretime bir an önce geçilmeli, bu konuda Türkiye'nin dünya piyasalarında söz sahibi olması sağlanmalıdır.
Özet (Çeviri)
In this study, titled as a study on the office products market, the process of the advances on the office products were dealt with. While studying the topic, the attitude of office concept, technological developments, and the effects of these developments on office products, buildings, furniture and accessories were examined and how these advances reflected on them were disscussed.The companies have to change and renew their their services and the methodology of producing constantly to resist the competitive situation which changes rapidly. This is called innovation, and this innovation can only be foollwed with R&D.The improvement of office products marketing and today?s situation, the survey conducted among those who involve manufacturing, exporting, wholesaling and retailing showed that quality, comfort, practicality have great impartance in the market.To be able to compete in this market the state contribution should be inreased, the study of R&D should be supported, the apprenticeship should be encouraged, qualified members should be trained. Sector companions have pointed out persistently that cheap and nasty products ,which are brought from far east, have spread by and by, instead of aboriginal production. Therefore, essential precautions have to be taken immediately. Aboriginal production should be done in data processing products and in this subject,it should be provided Turkey? being dominant in the global markets.Terminology: Office, Office Products Market, Advances in Technology, Manufacturing and Exporting, Wholesaling and Retaling, Investigation and Development