İlköğretim 5. sınıf öğrencilerinin beslenme çantalarının değerlendirilmesi
Evaluation of the lunch boxes of 5th grade students of primary schools
- Tez No: 219030
- Danışmanlar: PROF. DR. IŞIL ŞİMŞEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Ev Ekonomisi, Eğitim ve Öğretim, Food Hygiene and Technology, Home Economics, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Beslenme Çantası, Beslenme, Okul Çağı Çocuklar
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bu araştırma, ilköğretim 5. sınıf öğrencilerinin beslenme çantalarının beslenme ve temizlik açısından değerlendirilmesi amacıyla Kocaeli ili Gebze ilçesinde bulunan Eşrefbey İlköğretim Okulunun 5. sınıf öğrencileri (n:173) üzerinde yürütülmüştür.Araştırmacı tarafından öğrencilere yüz yüze uygulanan anket formu ve beslenme çantalarının değerlendirilmesinde kullanılan gözlem formu ile elde edilen veriler bilgisayarda ?Statistical Program for Social Science (SPSS 11.5 for Windows)? istatistik programı yardımı ile değerlendirilmiştir. İstatistiksel analizlerde X2 (ki-kare) önemlilik testi ve t testi kullanılmıştır. Önemlilik sınırı p0.05).Sonuç olarak; öğrencilerin, anne-babaların ve öğretmenlerin beslenme çantası getirme ve hazırlama konusunda bilinçlendirilmelerine yönelik gerekli önlemlerin alınması önerilmektedir.
Özet (Çeviri)
The current study was carried out over 5th grade students of Eşrefbey Primary School in the town of Gebze of the city of Kocaeli (n: 173) in order to determine their lunch boxes in terms of nutrition and hygiene.The data, gathered through questionnaire forms applied to students face to face and observation form used to evaluate lunch boxes of the students, was evaluated on computer at the program of Statistical Program for Social Science (SPSS 11.5). ?2 (chi-square) test and t test of significance were used for the statistical analyses.