An evaluation of English program at Kozan Vocational School of Çukurova University: Students' point of view
Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulundaki İngilizce programının öğrenci bakış açısından değerlendirmesi
  1. Tez No: 220645
  2. Yazar: AYŞE SEDA GÜLLÜ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. JÜLİDE İNÖZÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Değerlendirme, Program, İhtiyaçlar, Amaçlar, İçerik, Değerlendirme Teknikleri, Evaluation, Program, Needs, Objectives, Content, Assessment Techniques
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Bu çalışma öğrenci bakış açısından Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulundaki İngilizce Programının değerlendirmesini sunar. Öğrencilerin bu programın yararlılığı ve etkililiği ile ilgili ne düşündünü ve karşılaş tıkları problemlerle aynı zamanda öğrencilerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verip vermediğini inceler Bu amaç doğrultusunda iki veri toplama yöntemi kullanılmıştır. İlk olarak, öğrencilerin programı farklı açılardan değerlendirdikleri bir anket verilmiştir. Daha sonra programla ilgili görüşlerini ortaya çıkarmak için görüşmeler yapılmıştır. Çalışmanın sonuçları, öğrencilerin İngilizce düzeyleri düşünüldüğünde ders içeriğinin zorluğu, ders materyallerinin çekici ve konuyla ilgili olmayışı, motivasyon ve ilgi eksikliği ve fiziksel gereçler eksikliği gibi problemlerle karşılaştığını ortaya koymuştur. Böylece veri programın öğrencilerin ihtiyaç ve beklentileriyle örtüşmediğini ortaya koymuştur. O yüzden, öğrencilerin gelecekteki ihtiyaçlarını karşılaması için programın geliştirilmesi ve uyarlanması gerekir.
Özet (Çeviri)
This study presents an evaluation of the English program at Kozan Vocational School of Çukurova University from the students point of view. It investigates what the students think about the usefulness and effectiveness of this program and the problems they encounter as well as if this program meets the needs and expectations of the students. In order to achieve this aim, two instruments were used. First of all, a questionnaire by which the students evaluate the program from different perspectives was given. Then, they were interviewed to elicit their opinions about the program. The results reveal that the students face certain problems such as the difficulty of the course content considering their level of English, unattractive and irrelevant course materials, lack of motivation and interest and lack of physical equipments. Thus, the data reveal that the program does not match students? expectations and needs. Therefore, it needs to be improved and adapted for matching to students? future needs.