İlköğretim öğrencilerinde (4., 5., 6., 7. ve 8. sınıflar) dindarlık ile kaygı arasındaki ilişki
The relationship between religousness and anxiety in primary (fourth, fifth, sixth, seventh and eighth year)students
  1. Tez No: 220659
  2. Yazar: ZEYNEL AHMET ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. HASAN KAYIKLIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Dindarlık, Kaygı, Din Psikolojisi, Religousness, Anxiety, Psychology of Religion
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Bu çalışma, ilköğretim (4., 5., 6., 7. ve 8. sınıflar) öğrencilerinde dindarlık ile kaygı arasında nasıl bir ilişki olduğunu ortaya koymaya çalışmaktadır. Bu bağlamda çalışmamızda ilk olarak konuyla ilgili genel bilgiler ve kuramlar ele alınmıştır. İkinci olarak, dindarlık ve kaygı kavramları çeşitli boyutlarıyla incelenmiş, sonra ilköğretim (4., 5., 6., 7. ve 8. sınıflar) çağındaki öğrenciler, dindarlığın çeşitli boyutları açısından karşılaştırılarak aradaki benzerlik ve farklılıklar ortaya konulmaya çalışılmıştır. Son olarak bu konudaki bulgular tartışılmış ve araştırmanın sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study tries to find out what kind of relationship there is between religousness and anxiety in primary school fourth, fifth, sixth, seventh and eighth year students. Meanwhile, in our study, firstly, general information and theories about the topic are given secondly, the concept of religousness and anxiety are examined in detail, later on, the primary school fourth, fifth, sixth, seventh and eighth year students are compared with the aspect of several dimensions of religousness and the similarities and differences between them are explained. Consequently, the finds about this topic have been discussed and it has been concluded to the result of this study.