Marka sadakatini etkileyen faktörlerin belirlenmesi ve tüketiciler üzerinde bir uygulama
Clarifying the factors that affecting brand loyalty and an application about the customers
  1. Tez No: 220660
  2. Yazar: ÖZGEGÜL ŞAHİN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HİLAL İNAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Marka, marka sadakati, marka imajı, marka denkligi, marka kimligi, Brand, brand loyalty, brand image, brand equity, brand personality
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Marka sadakati çagımızda isletmeler açısından büyük öneme sahiptir. Özellikle pazarlama için bu kavram son yıllarda gitgide önem kazanmıstır çünkü sadık müsteri karlı müsteridir. Marka sadakati günümüzde tekrar satın alımdan bambaska bir kimlige bürünmüstür. Markaya duygusal açıdan baglanmakta marka sadakatinin temel taslarından olmustur. Bu çalısma ile marka kavramı detaylı bir sekilde açıklanmıs, marka sadakati kavramı da detaylı bir sekilde ele alınmıs ve uygulama kısmında bir hipermarketteki tüketiciler üzerinde anket yapılarak kolada marka sadakati ölçülmüstür. Çalısma sonucunda önemli bilgiler edinilmis ve hipotezler test edilmis ve buna göre tüketicilerin yası, meslegi ve egitimi ile marka sadakati arasında bir iliski oldugu ve tüketicilerin marka sadakatiyle gelir düzeyi arasında bir iliski olmadıgı sonucu ortaya çıkmıstır.
Özet (Çeviri)
In our century brand loyalty has a lot of importance. Recently, especially for marketing this term has a lot of importance because loyal customer is a profitable customer. Nowadays, brand loyalty has a much more different identity than repurchase.Emotion become a main stone of brand loyalty. Within this subject the term brand is explained in a detailed way and also, the term brand loyalty is explained in a detailed way and in the application part the brand loyalty around the customers who drink Coke is measured in an hypermarket. At the end of the study important information is gotten and the hypothezes are tested and the results about the hypotheses evaluated. According to the resullts age, occupation and education have a relation with brand loyalty but income doesn?t have.