İkitelli Organize Küçük Sanayi bölgesi ulaşım etüdü
Transportation survey of İkitelli Organized Small Industrial zone
- Tez No: 222040
- Danışmanlar: PROF.DR. NADİR YAYLA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ulaşım, İnşaat Mühendisliği, Transportation, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: İkitelli, Sanayi, Ulasım Etüdü, kitelli, Industry, Transportation Survey
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
Bu tez çalısmasında İkitelli Organize Küçük Sanayi Bölgesi'nin ulasım açısındanincelemesi ve degerlendirmesi yapılmıstır. Bölgenin kent içindeki konumu, arazikullanımı, kooperatif sayıları ve istihdam bilgileri verilmistir. Daha sonra araziçalısmalarıyla mevcut ulastırma altyapısı ele alınmıs, bölge içi ana arterler ve digeryollar, bölge girislerindeki ve içindeki kavsaklar incelenmistir. Bölgeye yönelik toplutasıma olanakları arastırılmıs ve kullanmakta oldukları güzergahlar çıkartılmıstır.Bölge için planlanan karayolu ve demiryolu projeleri ele alınan diger konulardır. Ayrıcaİkitelli Organize Küçük Sanayi Bölgesi giris ve çıkıslarındaki Mahmutbey Batı veHalkalı kavsaklarında pik saatlerde yapılan trafik sayımlarının sonuçları verilmistir.?syeri Anket? çalısmasının sonuçlarına göre bölgeye yapılan yolculuklar ve yolculuksüreleri ile yolculukların türel dagılımları ortaya konmustur. Son bölümde tezçalısmasında varılan sonuçlar ve bunlarla ilgili degerlendirmeler sıralanmıstır.
Özet (Çeviri)
In this thesis study, the examination and evaluation of kitelli Organized SmallIndustrial Zone is performed in terms of transportation. The position of kitelliOrganized Small Industrial Zone in the city, the land usage, cooperative numbers andthe employment information are taken up. After that the land studies and the presenttransportation infrastructure are taken up, and the main arteries and the other roads inthe region and the junctions in the entries and inside the region are properly examined.The opportunities of mass transportation as directed at the region are researched andthe routes which they use are outlined. The highway and railroad projects which areplanned for the region are other subjects which are taken up. In addition to this, theresults of the traffic counts which are performed at the peak hours in the MahmutbeyWest and Halkalı Junctions in the entries and exits of kitelli Organized SmallIndustrial Zone are given. The trips which are made to the region according to theresults of the ?Workplace Survey? and the trip periods and the typical distribution ofthe trips are put forward as well. In the last chapter, the results which are obtained inthe thesis study and the related evaluations are listed.