Risk management in international construction joint ventures (ICJVs)
Uluslararası yapı ortak girişimlerinde risk yönetimi
  1. Tez No: 222649
  2. Yazar: FARUK DUMAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. HEYECAN GİRİTLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Risk faktörleri, uluslararası yapı ortak girisimleri, Risk factors, international construction joint ventures
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Proje ve Yapım Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
İçerik olarak bu çalısmada insaat sektörü ve insaat firmaları için risk yönetimi analiz edilerek etkili risk faktörlerine karsılık yönetim önlemleri tanımlanmaktadır. Çalısmanın odak noktası, uluslararası yapı ortak girisimlerinin olusturulmasındaki temel stratejik yaklasımların ve bu ortak girisim projeleri sırasında ortaya çıkan risk faktörlerinin tanımlanması sırasında alınması gerekli yönetim önlemlerinin anlatılmasıdır. Belirlenen risk faktörleri aynı zamanda alt baslıklar altında incelenmektedir. Seçilen risk faktörleri öncelikle üç ana baslık altında toplanmaktadır: 1) içsel risk gurubu, 2) projeye özel risk gurubu, 3) dıssal risk gurubu. Belirtilen risk guruplarındaki faktörler daha sonra projenin 1)baslama 2)operasyon 3)teslim asamalarında da ele alınmakta ve incelenmektedir.
Özet (Çeviri)
To introduce the content of the study, the thesis identifies risk factors and some management measurements to that factors and finally some analysis for construction industry and construction firms. The focus of the study is identifying and explaining the basic formation of the risk factors as organizing strategic approaches to form an international construction joint venture and some managerial measurements according to these factors. Mentioned risk factors are studied with their sub-titles. Chosen risk factors are primarily grouped as 1) internal risk groups, 2) project- specific risk group and 3) external risk group. Then the same risk factors are grouped according to the project phase as 1) start-up phase 2) operation phase 3) dismantle phase.