Arz zinciri yönetiminde kurumsal karne yöntemiyle performans değerlendirme
Performance measurement with balanced scorecard on supply chain management
- Tez No: 222694
- Danışmanlar: ÖĞR.GÖR. HALEFŞAN SÜMEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Arz Zinciri, Kurumsal Karne, Performans, Supply Chain, Balanced Scorecard, Performance
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 123
Özet
Bu çalışmada, işletmelerin içinde bulunduğu arz zinciri yönetim kavramı ve arz zinciri süreçlerinin standart haline getirilmesinde kullanılan SCOR modeli yapısı anlatılmıştır. Bir yönetim sistemi olan arz zincirinin performans ölçümü hakkında bilgi verilmiş ve daha sonra bir performans yönetim sistem aracı olan kurumsal karne yöntemi anlatılmıştır. Çalışmanın uygulama bölümünde arz zinciri performansının ölçülmesinde kurumsal karne yönteminin kullanıldığı bir modele yer verilmiş ve son olarak Türkiye'de farklı sektörlerde bulunan işletmelerin performans yönetim sistemleri hakkında bilgi verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study supply chain management, including companies, and SCOR model that is used for standardizing supply chain processes were explained. Furthermore, performance evaluation of supply chain, a management system, was described, and some details about a method of performance management system, balance score card, were given. In the last part of this study, a model system, which used a balance score card method to measure the performance of supply chain was shown. Finally, performance management systems of companies form different industries in Turkey and were explained