Karbazol/metil etil keton formaldehit reçinesi (Cz/MEKF-R) komonomerinin sentezi ve polimerizasyonu
The synthesize and polymerization of carbazole and methyl ethyl ketone formaldehyde resin comonomer
- Tez No: 222718
- Danışmanlar: PROF.DR. BELKIS USTAMEHMETOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Karbazol, metil etil keton formaldehit reçinesi, elektrokimyasal polimerizasyon, komonomer, empedans, fotokorozyon, Carbazole, methyl ethyl ketone- formaldehyde resin, electrochemical polymerization, comonomer, impedance, photocorrosion
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
Bu çalışmada, karbazol (Cz)/metil etil keton formaldehit reçinesi(MEKF-R) komonomeri kondenzasyon polimerizasyonu ile sentezlenmiş ve elde edilen Cz/MEKF-R komonomerinin elektrokimyasal polimerizayonu yapılmıştır. Sentezlenen komonomer, platin elektrota elektropolimerizasyon yöntemiyle kaplanarak döngülü voltametri, empedans, kronoamperometri, korozyon ve fotokorozyon metotları kullanılarak incelemeler yapılmıştır ve optimum koşullar belirlenmiştir. Elde edilen polimerin, P(Cz/MEKF-R), özellikleri aynı şartlarda polimerleştirilen karbazolun homopolimeri PCz ve rastgele kopolimeri P(Cz-co-MEKF-R) ile karşılaştırılmıştır. Elde edilen ürünlerin karakterizasyonu UV-visible, NMR, FT-IR ve floresans spektroelektrokimyasal ölçümleri, DSC, elementel ve SEM analizleri, 4.prop katı iletkenlik ölçümleri ile gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, carbazole (Cz)/methly ethly ketone formaldehyde resin (MEKF-R) comonomer was synthesis by condensation polymerization and the product Cz/MEKF-R comonomer was electrochemically polymerize. The comonomer was coated to platinum electrode by electropolymerization. The coated comonomer was characterize by cylic voltammetry, electrochemical impedance spectroscopy, chronoamporometry, corrosion and photocorrosion methods and optimum conditions were determined. The resulting polymers P(Cz/MEKF-R), properties were compared with the carbazoles homopolymer PCz and P(Cz-co-MEKF-R) random copolymer which were polymerize under same conditions with P(Cz/MEKF-R). The resulting products were characterize by UV-visible spectroscopy, NMR spectroscopy, FT-IR spectroscopy, fluorescence spectroscopy, DSC, elementary analysis, SEM analysis and four probe solid conductivity measurements.