Sözleşme idaresinde ölçüm ve hakedişler : AIA ve KİK götürü bedel sözleşmelerindeki hüküm ve prosedürlerin karşılaştırılması
Measurement and payments in contract administration: Comparison of AIA and KIK clauses and procedures about measurements and payments in stipulated sum agreements
  1. Tez No: 223052
  2. Yazar: DİYANE KÖSEOĞLU
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MURAT ÇIRACI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Ölçüm, Hakediş, Measurement, Payment
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Proje ve Yapım Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
Bu çalışmada, sözleşme idaresi görevlerinden biri olan ölçüm ve hakedişler konusu incelenmiştir. Konu hakkında öncellikle literatür çalışması yapılmış ve konunun geneli hakkında detaylı bilgi toplanmıştır. Bu bilgiler ışığında Amerikan Mimarlar Birliği Dokümanlarından A 101 Götürü Bedel Esaslı Mal Sahibi ile Yüklenici Arasındaki Standart Sözleşmesi ve A 201 Genel Şartnamesindeki ilgili hükümler incelenmiştir. Aynı inceleme Geleneksel Kik Götürü Bedel Sözleşmesinde Ve Yapım İşleri Genel Şartnamesinde de yapılmıştır. Bu incelemelerde sadece götürü bedel sözleşmelerdeki prosedürlerle ilgilenilmiştir. Her iki sisteme ait hükümler üzerinde yapılan incelemeler sonucunda hakediş prosedürleri şemalarla açıklanmıştır. Tezin son bölümünde ise ölçüm ve hakedişlerle ilgili hükümler arasında karşılaştırma yapılmış ve eksikler belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study measurement and payments are analized as one of the contract administration task. First of ali a literatüre study has been done and obtained the detailed information about the overall measurement and payment subject. With this background AIA Document A 101 Standart Form of Agreement Between Owner and Contractor Where The Basis of Payment is Stipulated Sum and AIA document A 201 General Conditions were examined. KİK Stipulated Sum Agreement and Turkey's General Conditions of Contract Document (YIGŞ) were also examined. According to these examinations of both systems, the procedures wereexplanied by schemes. in last chapter of the thesis, a comparison between AIA procedures and KİK procedures done and the insufficient parts of these systems were identifıed.