Rekreasyonel bir aktivite olarak ilköğretim izciliği
Recreational activity as scouting primary education
- Tez No: 225672
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SERDAR ELER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Spor, Education and Training, Sports
- Anahtar Kelimeler: Recreatıon, Scout, Scouting, Primary Education, Rekreasyon, İzci, İzcilik, İlköğretim
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
Students spend their free times efficiently with the activities out of lesson in educational institutions. Among the activities out of lesson, activities of trackering has more importance than other activities. Activities of trackering are performed in open air under the supervision of a leader. Scouts maintain these activities actively with their own peer groups, other groups of scouts and with their leader. The students that participate in the activities should have adequate information and knowledge about the methods of trackering and its practicesIn the works it is researched that participation rate of primary school students into the activities of trackering, their level of knowledge and their own views about the practices of trackering . The research contains the students of primary school that participates in the activities of trackering unitsAccording to the results achieved from the research, it is seen that students have basic concepts of trackering (oath of scout and its traditions) and sufficient ability. It is determined that scouts of primary school have also technical information that will be learned in older ages (technical traces ? knots of scouts). It is determined that administration of schools provide adequate facilities for the activities of trackering and these activities of trackering which are the out of lesson have positive effects on the students. Activities are performed efficiently and these affect their lessons positivelyConsequently; it has been determined that the students participating in the activities have basic knowledge and application level relevant to scouting activities, and, activities were beneficial for the students, and activities have had positive impact upon students' education and social lives.
Özet (Çeviri)
Eğitim kurumlarında ders dışı etkinliklerle öğrenciler boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmektedir. Ders dışı etkinlikler arasında izcilik faaliyetleri, diğer etkinliklerden daha fazla öneme sahiptir. İzcilik faaliyetleri, bir lider gözetiminde ve açık hava çalışmalarıyla gerçekleşmektedir. İzciler bu faaliyetleri kendi akranlarıyla, diğer izci gruplarıyla ve liderleriyle aktif olarak sürdürmektedir. Etkinliklere katılan öğrencilerin izciliğin metodu ve izcilik uygulamaları konusunda yeterli bilgi ve birikime sahip olmaları gerekmektedirÇalışmada boş zamanlarında izcilik etkinliklerine katılan ilköğretim okulu öğrencilerinin; etkinliklere katılım oranları, izcilikle uygulamaları ile ilgili bilgi seviyeleri ve kişisel görüşleri araştırılmıştır. Araştırma ilköğretim okulları izci ünitelerinde etkinliklere katılan öğrencileri kapsamaktadırAraştırmada elde edilen bulgulara göre öğrencilerin izcilikle ilgili temel bilgilere (izci andı ve türesi) ve gerekli yeterliliğe sahip oldukları görülmektedir. İlköğretim izcilerinin, izcilik etkinliklerinde ileri yaşlarda görülen teknik bilgilere de (teknik iz işaretleri-izci düğümleri) sahip oldukları tespit edilmiştir. Okul yönetimlerinin ders dışı izcilik etkinliklerine yeterli imkanı sağladığı ve desteklediği, ders dışı izcilik etkinliklerinin öğrenciler üzerinde olumlu etkisinin olduğu saptanmıştır. Etkinlikler öğrenciler için verimli geçmekte, derslerini olumlu yönde etkilemektedirSonuç olarak; etkinliklere katılan öğrencilerin izcilik faaliyetleri ile ilgili temel bilgi ve uygulama düzeyine sahip oldukları, faaliyetlerin öğrenciler açısından verimli geçtiği, etkinliklerin öğrencilerin eğitimlerine ve sosyal yaşantılarına olumlu etkilerinin olduğu belirlenmiştir