E-ticaretin gelişimi ve risk sermayesi finansı
Development of e-commerce and venture capital financing
  1. Tez No: 226121
  2. Yazar: MEHMET REGAİP YILDIZ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ABDURRAHMAN FETTAHOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Elektronik Ticaret, Risk Sermayesi, Yenilik, Electronic Commerce, Venture Capital, Innovation
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
İletisim ve telekomünikasyon teknolojilerindeki gelismeler, elektronik ticaret islemlerini, sayı ve hacim olarak önemli derecede arttırmıstır. Elektronik ticaret, 1990'lı yılların ikinci yarısından itibaren, internetin aynı zamanda bir is yapma yeri haline gelmesiyle birlikte yaygınlık kazanmıstır. Ancak gerek altyapı ve yatırımların yetersizligi, gerekse maliyetlerin yüksekligi ve yetismis insan gücünün bulunmaması elektronik ticaretin hızını yavaslatmaktadır. Girisimcilerin finansal problemlerinin çözümünde risk sermayesi önemli bir kaynak olmaktadır. Risk sermayesi sirketleri de, kaynaklarını potansiyeli olan is fikirlerine aktarmaktadır. Giris ve Sonuç bölümleri ile birlikte bes bölümden olusan bu çalısmada, ikinci bölümde temel kavramlar verilmistir. Üçüncü bölümde Amazon.com örnegiyle birlikte elektronik ticaret tüm yönleriyle incelenmistir. Dördüncü bölümde ise, özellikle internet üzerinden gerçeklestirilen elektronik ticaretin gelisiminde risk sermayesinin rolü üzerinde durulmus ve bu etki Youtube.com örnegi ile açıklanmıstır.
Özet (Çeviri)
Developments in communication and telecommunication have increased the number and volume of electronic commerce transactions. As Internet has become a workplace at the same time, electronic trade has become widespread dating from the second half of the 1990?s. The speed of electronic commerce?s spread is being hindered due not only to insufficiency of required infrastructure and investment but also high cost and lack of qualified personnel. Venture Capital is one of major source that firms can cope with their financial problems. At the same time, venture capital firms transfer their sources to job?s ideas that have potential. In this study that is five sections with Entry and Conclusion sections, main words have given in second section. In third section, electronic commerce has been studied comprehensively with a simple is Amazon.com. In Fourth section, role of venture capital has been emphasized on evolution of electronic commerce, especially on internet, and this effect has been explained with a simple is Youtube.com.