Fairy-tales in English in the teaching of English as a foreign language with a special reference to young learners in reading classes in Turkey
Türkiye'deki, İngilizce dersi okuma sınıflarında, peri masallarının genç öğrenirlere İngilizce dili'nin öğretiminde kullanımları
  1. Tez No: 226713
  2. Yazar: GAMZE KÜLEKÇİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ELİF LEYLA TOPRAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: okuma safhaları, okudugunu anlama, peri masalları, reading stages, reading comprehension, fairy tales
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
Bu çalısma, Gaziantep'teki üç özel okulun okuma sınıflarında İngilizce Dili'nin yabancı dil olarak ögretiminde peri masallarının kullanımına yönelik, ögretmen ve ögrenci görüsleri arasındaki fikir birligini analiz etmeyi amaçlamaktadır. Bilimsel arastırma niteligindeki bu çalısmada veri toplama araçları olarak iki adet anket kullanılmıstır. Anketteki her soru için frekans ve yüzdelik hesapları yapılmıstır. Anketler, TED, SANKO ve GKV Kolejleri'ndeki 6., 7. ve 8. sınıf ögrencilerine ve İngilizce ögretmenlerine uygulanmıstır. 262 ögrenci ve 28 İngilizce ögretmeni anket sorularını cevaplamıstır. Bu arastırmada, ögretmen anketi kapsamında 7 ana arastırma sorusu ve bunların alt arastırma soruları; aynı zamanda ögrenci anketi kapsamında 12 ana arastırma sorusu ve bunların alt arastırma soruları vardır.
Özet (Çeviri)
This study aims at analyzing the agreement between the opinions of the teachers and students related to uses of fairy tales in the teaching of English as a foreign language in reading classes in three private schools in Gaziantep. Two questionnaires have been adopted as data collection instruments in this descriptive study. Frequencies and percentages were calculated for each item of the questionnaires. One of the questionnaires was given to the students of sixth, seventh and eight year classes and the other questionnaire was given to their English instructors at these three private schools; TED College, Sanko College and GKV College. 262 students and 28 English instructors answered their own questionnaires. This study has seven main research questions which have also their subsequent subresearch questions for teachers and twelve main research questions having also their subsequent sub-research questions for students.